Jakkarat


Viikonloppuna vierailimme sukulaislapsen synttäreillä. Siinä oltiin jo ovensuussa lähtöä tekemässä kun näin nurkassa pienen lasten jakkaran ja näytin miehellekin että katoppas, joku saman tyylinen olisi hyvä Paavolle rumpujakkaraksi. Talon emäntä ilmoittikin että kyllä tuokin joutaa, ja jossakin on vielä toinenkin, tosin rikkinäisenä. Ja niin jakkarat lähti mukaan.

Eilen lastasin lapset iltapäivällä autoon ja käväisin Marimekolla hakemassa palakangaslaarista parilla eurolla tukevaa verhoilukangasta. Ja sitten eikun hommiin.


Ensin ruuvataan jalat irti. Sitten vanha kangas pois. Niittien poistoon on olemassa ihan oikeakin työkalu, mutta paremman puutteessa käy pieni ruuvimeisseli ja pihdit tms ihan hyvin.


Sitten mallataan kankaasta sellainen kohta että kuvio miellyttää.


Leikataan vähän reilusti, että kankaaseen jää vielä reunat joista saa kiinni kun kiinnittää kankaan.Nidotaan kangas kiinni, mahdollisimman kireälle. Ja teljetään lapset ovien taa.


Leikataan ylimääräiset kankaat pois ja ruuvataan jalat takaisin paikalleen. Pari puuttuvaa ruuvia löytyi omasta ruuvilaatikosta. Ja rautakaupasta saa irtomyyntinä ostettua vaikka kaksi ruuvia jos kotoa ei löydy sopivia. Pahoittelen kuvassa näkyvää niittausjälkeä, minulla oli käytössä vain täysin onneton nitoja joka ei ampunut pohjaan saakka, ja loput piti nuijia vasaralla...


Ja hoplaa! Uudet kivat Marimekko-jakkarat on valmiit. Edullista ja nopeaa. Rahaa meni pari euroa ja aikaa noin puolituntia per jakkara.

Tämä kirjoitus on harjoituksen vuoksi molemmissa osoitteissa, myös tuolla vuodatuksen puolella. Ehkäpä jo kohta uskallan siirtyä kokonaan tänne..?

4 kommenttia

 1. Osoite vaihdettu omiin seurattaviin eli mukana tultiin.=)

  VastaaPoista
 2. Moi! Löysin sattumalta blogiisi ja sain heti idean noista tuoleista. Mulla ollu nurkissa pyörimässä muutama koivun värinen halpis-jakkara ja just tänä aamuna tuskailin, että ne on niin rumia. Olin kyllä ajatellut, että ne vois maalata, mutta nyt sain paremman idean - maalaan jalat ja päällystän istuinosan. Oliko sinulla siinä valmiina joku pehmuste istuinosan alla vai tuliko siihen pelkkä kangas? Mietin, että tokihan esim superlonia voi käyttää pehmusteena. Jippii, en malta huomista, että pääsen ostaa kangasta ja hiomapaperia, että jalat saavat uuden maalipinnan.

  VastaaPoista
 3. Kiva jos sait inspiksen tai idean, justiinsa jotain sellaista toivonkin saavani ihmisille aiheutettua :-)

  Juu, jakkaroissa oli sen vanhan kankaan alla pehmuste jonka käytin uudestaan. Se oli vanu joka oli tikattu edestakaisin, varmaankin jotta vanut ei lähtisi liikkeelle, tai siis pysyvät tasaisina. Voit toki käyttää ihan ohutta superloniakin. Sitä pitäisi saada ainakin Etolasta. Kovin paksua ei kannata laittaa, koska sitten kangas ajan myötä venyy jos istuessa alusta joustaa.

  Tulehan toistekin!

  VastaaPoista
 4. Jes, tänään hankittu jo maali plus hiomapaperi. Ja sormet syyhyää. Teen ekaks jalat valmiiks ja sit vasta haen kankaan ja pehmusteen. Tuloksista tuonnenpana :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!