Kuollut puu herää henkiin

Tämä bloggeri on tainnut seota. Se on pyyhkäissyt koko eilisen päivän pois, eli postaukseni jossa kerroin jo rauhoittuneeni. Nyt ensimmäisenä näkyi taas tuo turhautunut purkaukseni. Harmi. Samoin eilen kirjoitetut kommentit ovat kadonneet. Ainakin Päivi oli muistaakseni kommentoinut eilen tuota raivokirjoitustani, en siis ole poistanut kommenttiasi!

No, tähän päivään. Meillä pörräsi kaivinkone pihassa ja sai ihanan paljon jo aikaan! Ensi viikolla saadaan sitten nurmikkomulta ja kivituhka, ja sitten alkaakin olla jo osittain valmiitakin pintoja. Wautsi! Kaivinkone on mieletön vehje, olen jo muutamaan otteeseen puoliksi vitsillä sanonut että minä voisin haluta oman kaivurin, ja opetella käyttämään sitä. No, puoliksi vitsissä on kuitenkin toinen puoli tottakin ;-) Tässähän onkin mietitty alan vaihtoa, oliskohan tässä vastaus..? Ei se niin vaikeaa voi olla, osaanhan ajaa jo trukkiakin!


Nyt kun piha alkaa olla pintaa vaille valmis, sinne pystyi vihdoin laittamaan jo hiukan istutuksiakin. Niinpä pystytin vielä tässä iltasella vanhan puun raadon jota olen säästellyt. Puu oli tontilla ennen sijainneen puutarhapalstan luumupuu joka oli jo rakentaminsen alkuvaiheessa kiskaistu juurineen maasta. Pitkään mietin eri vaihtoehtoja mitä siitä tekisin, ja päädyin tekemään siitä kukkivan puun. Ostin siis viisi jalokärhön tainta ja istutin ne maahan pystytetyn puun juurelle. Kärhö on runsaasti kukkiva köynnös josta löytyy paljon erilaisia versioita. Kun köynnökset kasvavat, muuttuu tämä jo kertaalleen kuollut puu kukkivaksi ja vehreäksi. Kärhöjä on minulla nyt kolmea erilaista, joten lopputuloksesta voi tulla aika viehättävä. Puu sai siis uuden mahdollisuuden, ja minua viehätti ajatus siitä että se on elänyt tällä tontilla jo ennen meitä. Samalla saimme hieman näkösuojaa tuohon naapurin tontin rajalle. Puun pystytyksessä käytin soraa ja isoja kiviä jotka laitoin juurien päälle painoksi, toivotaan että se pysyy pystyssä...Oi, takapiha näyttää nyt jalkapallokentältä. Kaikessa pienuudessaan... Pian jo kuitenkin vihertää, meillä on aikomus tässä kohdassa hieman oikaista, ja laittaa siirtonurmi ;-)


Tässä vielä eilinen ruusu. Vaikka eilinen ei palaakaan, olisi mukava saada se tänne blogiin takaisin?

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!