Kirvoja!


Apua! Aiemmin jo huomasin että pihajasmikkeen kaikki latvat on täynnä mustia pieniä kirvoja ja lehdet on jo alkaneet käpristyä. Nyt huomasin surukseni että myös ruusupenkki on saanut uusia asukkaita... Nämä ovat tosin vihreitä, mutta luultavasti niiden mustien serkkuja. Milläs nämä sukukokoukset saisi häädettyä?Pikaisella googletuksella sain nikseiksi mäntysuopaliuoksella ja nokkosvedellä suihkimisen. Suopaa hainkin jo kaupasta, ja eilen kertaallen sillä sen pihajasmikkeen käsittelin, mutta ainakaan äsken kun kävin katsomassa, niin mitään eroa ei ollut havaittavissa. Ihan yhtä paljon niitä oli. Ja nyt sitten vielä ne ruusutkin! Tuota nokkosvettä en ole vielä koettanut, se on ollut vasta yön yli likoamassa, mutta pitää tänään ottaa se käyttöön.

Tai sitten lopetan luomuilun heti akuun, ja haen jotain puutarhamyrkkyä.

4 kommenttia

 1. Toivottavasti konstit auttavat. Itse olen tuohon mäntysuopasekoiluun ollut tyytyväinen. Ensi vuonna ehdit varmasti aloittaa ainakin ruusujen kohdalla ajoissa.
  Kiva blogi sinulla, jäänpä lukijaksi :)
  Mukavat jussit!

  VastaaPoista
 2. Moro RuusuLiisa, ja tervetuloa :-) Kiva kuulla että suopa voi auttaa, tunsin itseni hetkellisesti aika urpoksi kun tuolla puskaa vaahdotin... Mutta siis, luulen että tästä tulee väsytystaistelu. Voin kyllä raportoida etenemisen!

  Hyvät jussit sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Saitko kirvat pois? Mikäs sul oli mäntysuopaliuoksen suhde? Muistan kerran itsekin sitä kokeilleeni, mut silloin taisi olla mäntyä liikaa, kirvat kyllä kuoli mut kärsi kasvikin... ja kun en suhdetta enää muista en ole uudelleen uskaltanut lähtä kokeileen. :)
  Vai oliko nokkoset parempi konsti?

  VastaaPoista
 4. Moikka! Sain mä ne ainakin vähenemään! Ne pihajasmikkeen mustat ja pienet oli paljon sitkeämpiä, nuo ruusussa olevat sai tiputettua melkein pelkällä vesisuihkullakin. Jasmikkeessa on vieläkin latvoissa siellä täällä pieniä pesäkkeitä, mutta nyt näyttäisi että kasvi on kuitenkin alkanut taas kasvaa. Mulla oli se mäntysuopaliuos sellaista, että laitoin 1/3 ämpärillistä vettä, ja siihen sellainen suihkutus suopapullosta että tein kaksi "kierrosta ämpärissä". Kääks miten vaikee määritellä! Suihkutin siis siitä suopapullosta 1-2 sekuntia paineella. Suovalla käsittelin silloin alussa pari kertaa, sitten olen tehnyt niin, että mulla on seisonut se nokkosvesi ämpäri sen jasmikkeen vieressä, ja olen kerran päivässä työntänyt ne oksankärjet sinne sankoon. Ja välillä käynyt vesiletkulla sihkuttamassa oikein paineella niitä oksia sillai että ne kirvat irtoais. Pari oksaa on mennyt poikki, mutta eiköhän se haaro ne takaisin...

  Tänään tuli kirva-ruusuun eka kukka!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!