Listoittajan salainen ase

Kaikille listoittaneille tuttu tilanne. Ihanaa, kun listat on paikoillaan, ne siistivät ja viimeisetelevät, antavat sen viimeisen silauksen. Tekevät tilasta valmiin. Mutta, ne naulanreiät. Ainakin minun visuaaliseen silmääni ne pistävät ja pahasti. Ja himmentävät iloa muuten valmiista tilasta. Mitäs niille voisi sitten tehdä? Kas näin:

Ensin...


...ja sitten.


Ja sitten se salainen ase. Se on Liberonin Muotoiltava täytevaha. Ihan loistava keksintö!


Puikolla väritetään naulanreiän päältä niin kauan kunnes reikä peittyy, ja täyttyy vahalla. Vältetään kuitenkin levittämästä vahaa tarpeettomasti reiän ympäristöön, niin ei tarvitse putsata niin paljoa jälkeen päin.


Sitten hierotaan vanhalla karhealla pyyhkeellä ylimääräinen vaha pois listan pinnalta. Vahaa jää vain naulan reikään, ja kohdasta tulee lähes näkymätön.


Simsalabim! Listoitus kokee vielä yhden muodonmuutoksen, ja viimeistelty tila on vielä viimeistellympi :-)

Kuvat ovat kuin yöllä otettuja, täällä alkoi juuri kova ukkoskuuro ja tienoo meni ihan pimeäksi. Ihanaa, vihdoinkin tuntuu taas siltä että saa happea.

5 kommenttia

 1. Heippa pitkästä aikaa! Onpa kätevää tuollainen vaha! Akryylimassa käy myös tuohon hyvin ;)

  VastaaPoista
 2. No heippahei! Mä kyl tykkään että akryylin kanssa tulee kauhee sotku, toi on tosi siistiä hommaa.

  VastaaPoista
 3. Tota vahaa on kyllä pakko kokeilla myös, olisi keittiön maalaus edessä ennen torstaita kun silloin asennetaan ilmalämpöpumppu, ei tarvi myöhemmin sutia sen ympäri =)

  VastaaPoista
 4. Jos on "listavalkeat" listat, siihen myydään ihan tarkoitukseen pienenpieniä helmi-maalipurkkeja. Vesivärpensseliin tippa ja töpsäytys, perään pyyhkäisy kostealla rievulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä joskus päädyn listoittamaan (niinkuin varmaan väistämättä käy) niin pitääpä tuokin niksi kokeilla :-) Tosin mulla on tota vahaa edelleen hirvee määrä jäljellä, tuntuu olevan aika riittoisaa kamaa!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!