Moka


Vihdoin saimme aikaiseksi käydä hakemassa sokkeleihin pinnoitteen. Tässä kohdassa oli onni se, että saimme hakea ne sokkelit tehneen firman piikkiin, lohdutuspalkintona päin mäntyä menneen perustusurakan johdosta. Mutta sitten lähtikin jo mopo metsään...

Saavuimme liikkeeseen jossa firmalla oli tili, ja tajusimme että liike on menossa kahdeksan minuutin päästä kiinni. No hei, haetaan vaan se purkki, ei siinä kauaa mee. Ai tämä pitääkin sävyttää? Me ihan luultiin että niitä on tyyliin vaalean harmaa ja tumman harmaa... No, mikäs väri ois kiva, joku tumma harmaa vaan. Ystävällinen myyjä alkoi sävyttää purkkeja, joita ei siis tullutkaan yhtä, vaan piti ottaa ainakin kolme. Ja sävytys ei ollutkaan ihan nopea juttu. Kun viimeinenkin purkki oli tehty, huomasin että se näytti olevan vaaleaa, eli uusiksi meni. Ei ollut joku pasta tullutkaan. Minua hävetti niin paljon että olisin halunnut vajota maan alle, kello oli jo reilu kaksikymmentä yli kolme. Kassaneidit odotti, myyjät joutuivat tekemään ylitöitä, vartija naputteli ovenpieliä... Lopulta suoriuduimme ulos kaupasta noin puoli tuntia sen sulkeutumisen jälkeen. Anteeksi vielä!

Jottei toisten ylityöt olisi menneet aivan hukkaan, piti hommaan tarttua tietysti vielä samana päivänä. Vasta tässä vaiheessa tajusimme alkaa lukea purkin kyljestä ohjeita. Ai jahas, jotain primeriä, no kysyin kyllä myyjältä tarvitaanko sitä ja ei sanonut että tarvisi, niin ehkä tämän voi tehdä ilmankin. Ja pintaa pitäisi karhentaakin... No ei mulla nyt ole sitä työkaulua, en ole nähnyt noiden naapureiden joilla tämä on tehty, mitään karhentelevan. Tosta vaan, nyt tulee valmista pintaa!

Lopputulos: olisi pitänyt ainakin karhentaa pinta, eihän tuo tarttunut kunnolla. Onneksi tajusin lopettaa pienen pätkän jälkeen. Nyt harmittaa ihan vietävästi, eikä voi edes syyttää muita kuin itseään! Oliskohan niissä ohjeissa ollut sittenkin jotain perää..? Heh. Seuraava työvaihe onkin sitten vissiin tämän kaapiminen irti, ja alusta aloittaminen.

Noissa sokkeleissa on varmaan joku kirous, niissä ei ole vielä mikään vaihe mennyt "putkeen".

1 kommentti

  1. Lohdullista kuulla, ettei muillakaan mene kaikki asiat aina ihan putkeen...

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!