Hieman keramiikkaa
Eilen sain tuotua kotiin taas muutaman tuotoksen keramiikasta. Kannu on tarkoitettu kukkapurkiksi, esimerkiksi kesällä pihalle. Tein siitä kyllä oikeasti toimivankin, mutta valitettavasti suurin osa kastelureijistä meni lasituksessa umpeen. Eilen juuri juttelimmekin aiheesta, kuinka lasitusvaiheessa tulee melkein aina jotakin yllätyksia tai pettymyksiä. Tosi hyvänkin työn saa pilattua lasituksen epäonnistumisella... Tässäkään työssä en ole tyytyväinen lasituksen lopputulokseen, olisin halunnut aivan tasaisesti valkoisen. Lisäksi tuli valumia ja muitakin vikoja. Kaipa se niin on, että lisää vaan harjoitusta tarvitaan!

Lisäksi olen tehtaillut nappeja, tässä ensimmäinen erä joka on valmistunut. Taas kerran, lasitus ei mennyt "ihan nappiin" mutta toisaalta onhan ne aika hauskat ja ainakin persoonalliset noinkin!

2 kommenttia

  1. Heipa. Tupsahdin blogiisi sattumalta ja heti jämähdin lukijaksi. Keramiikka kuuluu myös mun harrastuksiin. on kiva lukea ja nähdä muiden tuotoksia myös.

    Punainen lasite on usein aika haastava. Mulla yksi punainen tekee myös tuota samaa. Joihinkin auttaa se, että sitä vielä vähän laimentaa varovasti ja käyttää sitten dippauslasitteena, eli ei sivele vaan kastaa esineet lasitteeseen. Tosin tässä on sitten se riski, että lasite menee valjuksi, eikä väri ole enää punainen vaan esim. läikikkään ruskea.

    Lasitus on usein arpapeliä. Monesti onneks epäonnistunutkin jälki voi olla onnistunut. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka Maria ja tervetuloa :-) Tuon punaisen kanssa kävi niin, että dippasin ne sinne, mutta lasite taisi olla liian paksua. Tuo samainen lasite oli myös kaikkien töissä räiskynyt pitkin uunia, ja lopulta porukalla päätimme laittaa sen käyttökieltoon ja sekoittaa uuden satsin. Pitää ehkä joskus kokeilla uudestaan kun väri on kuitenkin onnistuessaan kaunis.

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!