Takapihan väriläiskä

Tuurenpihlaja on takapihalla kuin kanarianlintu suomalaisessa metsässä. Taustalla on ruskean, tumman vihreän ja keltaisen sävyjä ja tämä punainen läiskä oikein hohtaa. Lisäksi tässä pysyi lehdet huomattavasti pidempään kuin metsän puissa, kuvat ovat parin päivän takaa. Nyt tänä aamuna huomasin että tämäkin puu on alkanut tiputtaa kauniita lehtiään, mutta pitkään ne pysyivät!

Ainoa "huono puoli" tässä puussa on se, että pupuset tuntuvat pitävän siitä myös. Meillähän viime talvena syötiin jo yksi tälläinen taimi ihan nysäksi. Tosin kuin ihmeen kaupalla sekin nysä alkoi puskea keväällä uusia oksia, ja onkin jo puolitoista metriä korkea! Ensi talveksi siis paremmat suojaukset niin saadaan nauttia näistä kaunokaisista vielä pitkään.

2 kommenttia

  1. Sellaisen vinkin kuulin jostain, että jos ihmisen hiuksia laittaa puun juurelle niin pitäs metsän eläimet poissa. Tiiä sitten toimiiko? Eli reissu paikalliseen parturiin hiuksia kysymään, jos ei ole omasta takaa ketään kerittävää :D

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä! Mitenköhän se mahtaa toimia talvella? Kesällä puput on antaneet pihan kasvien olla rauhassa, mutta ongelma onkin juuri se kevättalvi kun pupsien sapuska alkaa vissiin olemaan vähissä. Silloin ainakin viime talvena kalusivat meiltä omenapuun ja tuurenpihlajan. Olin toki laittanut runkosuojat syksyllä, mutta lunta olikin niin paljon että ylettivät syömään hangen päältä koko puun latvan... No, ensi talvena ollaan tässäkin asiassa viisaampia!

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!