Eläköön!

Nimittäin blogi täytti eilen kokonaisen vuoden :-) Valitettavasti arkikiireet estivät suuremmanluokan juhlat, mutta ehkäpä tässä jossakin vaiheessa juomme kuitenkin kakkukahvit. Kyllä tämä sen verran rakkaaksi harrastukseksi on muodostunut.Jo tehdessäni vuosikollaasia huomasin, että yksi suosituimmista kuvausaiheistani näytti olevan kukat. Kaikenlaiset, riippuen tietysti vuodenajasta. Mutta yksi on silti ylitse muiden, nimittäin tulppaanit. Ja kelpaahan noita kuvata, kauniita ovat, ja vieläpä aivan suosikkini!
Koska meneillään on näiden ihanaisten parahin sesonki, ajattelin että voisin yrittää olla juhlan kunniaksi myös hieman hyödyksi teille, armaat lukijat. Te teette tästä harrastuksesta mielekkään, eli kiitos! Idean sain erään blogin kommenttiboksissa heränneestä vilkkaasta keskustelusta, jossa jaettiin erilaisia tulppaanien hoitovinkkejä. Kasasin siis teille nyt omat vinkkini, osa itse todettuja, osa ammattilaisilta saatuja niksejä. Täydellisten tulppaanien resepti:

-kääri uusi kimppu yläosastaan tiukasti sanomalehteen, kaupan muovikäärekin käy jos se on riittävän napakka. Leikkaa terävällä veitsellä varsista pari senttiä pois, ja tee imupinnasta suora, ei viistoa!

 - laita kimppu noin puoleksi tunniksi kylmään veteen. Veteen voi lisätä jopa jääpaloja tai lunta. Kun tulppaanien lehdet natisevat koskettaessa, on juottaminen valmis ja voit poistaa kääreen.

-sijoita kimppu siten, ettei sen lähellä ole lämmönlähdettä kuten patteri, jääkaappi tms. On myös tärkeää, ettei kimpun lähellä ole hedelmiä, kuten omenia tai mandariineja!

-pidä maljakossa vettä vain pieni määrä, ja lisää tarvittaessa. Reilussa vedessä kukkien varret venyvät suotta. Älä annan veden kuitenkaan koskaan loppua.

-leikkaa varsiin joka päivä uusi, suora imupinta

-jos mahdollista, voit laittaa kimpun aina yöksi jääkaappiin tai viileälle kuistille. Tämä pidentää kukkien kestoa.


Näillä eväillä, kauan eläköön Talostakoti, sekä tulppaanit teillä ja meillä :-D

5 kommenttia

  1. Oi kivaa, synttärit! Onneksi olkoon, tää on jotenkin niin mutkaton ja inhimillinen blogi :) Ja kiitos tulppaanivinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia alma/anette sekä Olivia :-)

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!