Tahraa, kippoa, putkimiestä...Me ollaan oltu täällä nuorimmaisen kanssa ihan kahdestaan. P lähti eilen mummolaan yökylään ja isot on reissuillaan. Illalla juteltiin miehenkin kanssa että vähänkö outoa, ajattele jos oliskin vain yksi lapsi. Kyllä noista on toisilleen niin paljon seuraa, vaikka välillä tuntuu että pikkupojilla menee varsinkin jatkuvaksi kinaamiseksi. On sisarukset kuitenkin rikkaus :-)


Emalikulho on löytö maanantaiselta kirppukiekalta, 3e. Ei tämä ihan Fineliä taida olla, mutta kassahenkilökin tuumasi että tämäpä lähti halvalla. Tietysti siinä sai emäntä olla tyytyväinen itseensä, tokihan löytö oli täysin omaa ansiotani, kelpo keräilijä kun olen :-D Se on hassu tunne tuo kirppislöytöjen tekeminen, kai siinä jotain aika alkukantaista on?Olen löytänyt myös tahran johon ei edes kaikkivoipainen ihmesieni tehoa. Kuulakärkikynää vahakankaassa. Onneksi en ostanut sitä Marimekkoa... Onko kellään vinkkiä, voisiko tuon saada vielä jollain konstilla pois? Samaista kynää löytyy myös olkkarin valkoisesta pöydästä, senkin haluaisin mieluusti puhtaaksi... Jakakaahan siis kaikki niksinne!


Ja sitten vielä päivän hyvä uutinen. Molemmista suihkuista tulee taas vettä, putkimiehen vierailun ansiosta! Nyt sitten vaan tiputellaan molempia hanoja niin kauan että talotehtaan väki ehtii paikalle tutkimaan missä mättää, ja korjaamaan asian etteivät jäädy uudestaan. On tämä jännittävää, tämä omakotiasuminen!

Lopuksi, kertokaahan putsausvinkkien lisäksi jotakin aivan ihania pikkubutiikkeja Helsingin keskustan alueelta? Sisustusta, vaatetta tms? Siellä kun tulee käytyä vaan aina niissä samoissa paikoissa, eli olisiko jotain tärppejä?

Ainiin, ja tänne on tullut muutama uusi lukija, tervetuloa kaikille! Kivaa että löysitte meille :-)

9 kommenttia

 1. Tää ei auta nyt yhtään, mutta mulla on vahakangaspöytäliina Marimekkoa ja siinä kuopukseni taide kuulakärkikynällä. Ei se lähde kai millään :(

  VastaaPoista
 2. Ompa sitten piukassa kun ei ihmesienelläkään lähde. Sillähän lähtee kaikki! =) Oletko kokeillut pyyhekumia? Kynsilakanpoistoainetta? Helsingissä oli pieni putiikki, jossa oli lattiasta kattoon kotimaista yms. retrotavaraa, kukallisista emalipannuista/kattiloista raitapeltipurkkeihin ja vanhoihin leluihin. Ulkomaalainen myyjä tosin ei tinkinyt hinnoista yhtään =)En nyt vaan kuollaksenikaan muista missä se oli, matkustimme nimittäin kaverin kanssa umpimähkään ratikoilla minne sattuu, vuorokauden lipuilla =D

  VastaaPoista
 3. Mä olen kyllä tullut siihen tulokseen että ei se lähde. Pyyhekumit ja raaka kloriitti ja melkein kaikki on testattu. Mut se, ettei edes ihmesienellä lähde on kyllä vakuuttavin todiste ton aineen pysyvyydestä...

  Anunanu, mä olenkin jo käynyt siellä liikkeessä (Wanha Kaarle), sä silloin joskus aikoja sitten vinkkasit siitä, ja se oli ihan huikee paikka! Kiitos vielä vihjeestä, nyt kaipailisin enemmän ihan keskustassa piileviä pikkupuoteja :-)

  VastaaPoista
 4. Mä oon saanut tavallisista vaatteista pienet kuulakärkikynän jäljet ihan sappisaippualla pois, mutta en tiedä, tehoaako tuohon. Tuskin, jos ei ihmesienikään.

  VastaaPoista
 5. Ainakin maalatusta seinästä kuulakärkikynä lähtee hiuslakalla. Sitä vain suihkuttaa reippaasti päälle ja pyyhkäisee rätillä pois. Vahakangas on tosin varmasti imaissut musteen niin itseensä, että voi olla, ettei tuosta ole apua. Pöydästä voisi ehkä lähteäkin.

  VastaaPoista
 6. Sappisaippua pitääkin laittaa ostoslistalle, sitä en ole vielä koettanut ja voisihan se olla muutenkin ihan hyvä olla varuiksi kaapissa. Ja tuo hiuslakkavinkki oli ihan uusi, kiitos anonyymille! Luultavasti tulee vielä eteen seinässäkin tuota tököttiä niin pääsee testaamaan :-)

  VastaaPoista
 7. Vauvojen pyllypyyhkeillä tuppaa lähtemään mikä vaan mistä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä, tuota en olis kyllä itse keksinyt kokeilla!

   Poista
 8. Hei, yhdyn edelliseen vaippapyyhkellä lähtee vaikka mitä. Meillä oli seinillä, pöydälla ja puupinnoilla kuulakärkikynän jälkiä ja huulipunaa jotka lähti pois vaippapyyhkellä. suosittelen.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!