Loveboat






Meillä oli keramiikkakurssin kevätnäyttelyn teemana Helsinki ja Design, oletettavasti tämän designpääkaupunkivuoden takia. Sovittiin, että jokainen tekee jonkin Helsinkiin liittyvän rakennuksen tai maamerkin, ja kaikki käyttävät jotakuinkin samaa mittakaavaa. Lopputulos oli tosi hauska "pienois Helsinki" tuomiokirkkoineen, eduskuntataloineen ja muineen. Harmi ettei valmiista näyttelystä tullut otettua yhtään kuvaa! Oma panokseni oli tämä laiva. Minulle jo lapsena laivat olivat kiehtova juttu, jotenkin jylhiä ja melkein juhlallisia jo pelkän kokonsa takia. Ne myös edustivat pikkukaupunkilaiselle Helsinkiä, eihän niitä ollut missään muualla :-)

Sittemmin noista paateista on kyllä lapsuuden ihannointi karissut, liekkö matkustetuilla reissuilla osuutta asiaan. Mukavaahan siellä toki on, varsinkin jos on oikeassa seurassa. Harmi vaan että usein seuralaisena on myös se loppulaivallinen tyyppejä, joita ei ehkä itse olisi valinnut matkakumppanikseen... No, niin tai näin, laivan tein. Sopivaa vai ei, meillä tuo päätyi koristamaan vessaa ;-)

7 kommenttia

 1. Hauska valinta! Tosi kiva olisi tosiaan ollut nähdä koko näyttelyn tuotoksia - mini keramiikka-Helskini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu arvaa vaan kuinka paljon harmitti kun tajusin vasta jälkeenpäin että tietenkin se olisi pitänyt kuvata! En tiedä ottiko joku muu kuvia, en tajunnut sitäkään kysyä. Mun lemppari oli kun tän laivan viereen yksi kurssilainen teki sen pienen saaren jolla on se tosi pieni mökki, ja jonka ohi isot laivat aina menee :-)

   Poista
 2. Tosi hieno! Hyvin keksitty! =)))) Ompa aidon näköinen alus. Pääsen myös iskemään näppini saveen parin viikon päästä, vien 2 ystävää synttärikutsuille paikalliseen savipajaan =)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta idealta! En ole törmännytkään tuollaisiin pajoihin. Käyttekö te siellä sitten myöhemmin uudestaan? Tai siis saatteko lasittaa töitänne ollenkaan kun nehän pitää siinä välissä ensin polttaa yhden kerran?

   Poista
 3. Toihan on hauska =o). Ja vessataide kunniaan! Yläkerran vessan lattialla meillä on punainen Sarpanevan käsin puhaltama lasipullo ja alakerran vessassa kaksi Minna Immosen isoa kukka-asetelmataulua. Molempia on kiva ihailla pytyllä "puuhastellessa" ;oD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, meillä ei voisi lasipulloja kuvitella mihinkään lattialle tihulaisten takia! Mut joo, tuo pääsi vessan lampun päälle kun en muutakaan paikkaa keksinyt ja kaapitkin on täynnä. Yläkerran vessa meillä on edelleen työkalu- ja romuvarastona, kun sitä ei ole edes aloitettu tekemään. No, jos vaikka tämän vuoden aikana saisi senkin tehtyä...

   Poista
 4. Paikallinen yrittäjä Savisiipi (löytyy sivut kun Googletat) pitää lapsille synttärikutsuja, mutta minäkin haluan sellaiset! =D Kolmen hengen kutsut tulee kalliiksi, mutta kaikki ovat valmiita maksamaan siitä =) Minimi olis 7-10 hlöä. Ilmeisesti tuotteet voi lasittaa, tai hakea kerran poltettuna ja maalata itse kotona =)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!