Kun lumi sulaa, alkaa viherhammasta kolottaa voimakkaasti. Pihalla ei kuitenkaan tälläisen kärsimättömän mielestä viherry riittävän nopeasti. Tästä seuraa väistämättä ahkeraa luuhailua kukka- ja puutarhakaupoissa lievittämässä vieroitusoireita. Tuossa taannoin olin taas vastaavalla reissullani, ihan vaan "katselemassa", ehkä jotakin pientä kukkaa keittiön pöydälle ostamassakin. Näin keväällä siellä vaanii kuitenkin ansoja, kun kesäkukkien tieltä myydään viherkasveja edullisesti pois. Loppujen lopuksi nytkin se pieni kukka jäi ostamatta, mutta raahasin kaupasta ulos tämän ison puun. Mies, joka odotti autossa nukkuvien lasten kanssa, meinasi jo älähtää, mutta vuosien harjoittelu on tuottanut tulosta, ja sen sijaan armaani avasi kiltisti auton takaluukun ja hymyili. Taisi se jotain sanoakin, "ai semmosen löysit" tms, mutta siinä kaikki. Kelpo mies :-)

Puu on nimeltään Sutipuu, ja minulle ihan uusi tuttavuus. Se pääsi tuohon valoisaan paikkaan kun siitä kuulema tykkää, tuossa aiemmin hengaillut traakkipuu pääsi vähän varjoisampaan kun tuossa tiputteli niin paljon lehtiään. Lyhyehkön yhteiselomme perusteella voin kuitenkin jo sanoa, että hyvää viherterapiaa tuo on ollut! Pahin kolotus on hellittänyt, ja nythän tuolla pihallakin jo vihertää kivasti.

3 kommenttia

 1. Hirveän hauska tuo kuvaus puun ostamisesta! :D

  Kaunis kasvi, jännä toi varsi, onks se letitetty? Meillä oli joskus joku aralia, jossa oli aika samanlaiset lehdet ja ostin juuri äskettäin suihkuverhon tuollaisella lehtikuviolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsi on letitetty joo. Mä en ole ihan varma tykkäänkö siitä vai en, se on minusta jotenkin vähän teennäinen, vähän samaa sarjaa kuin koirat joiden päälle on puettu vaate. Vaikee selittää...

   Poista
  2. Joo ymmärrän. Miekään en tykkää esim. sellasista valokuvista joissa joku eläin on puettu esittämään jotain. Muutenkin ärsyttää eläinten liika inhimillistäminen, esim. eivät linnut laula keväällä siksi että olisivat iloisia vaan ne huutelee "mee muualle tää on mun reviiri!" tms, vai oliks tääkin nyt sitä inhimillistämistä... :)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!