Terveisiä Herttoniemestä!
Pääsin tutustumaan marimekon tehtaalle, ja sepä olikin tosi mielenkiintoista. Valitettavasti siellä ei saanut kuvata, mutta pääsin kurkkaamaan ensi syksyn ja joulun uusia mallistoja, sekä konepuolelle näkemään kuinka kaikki tapahtuu. Voi mahoton, miten hienot systeemit siellä on!  Otin lahjaksi saamani kirjan sivusta kuvan jossa näkyy laakapainokone. Oli tosi jännän näköistä katsoa kuinka jokaisessa ruudussa tuli kankaalle aina yksi väri tai kuvio lisää. Toisesta päästä kone veti sisäänsä puhdasta kangasta, ja toisesta päästä tuli valmista ulos. Vielä seitkytluvulla nuo kaikki vaiheet tehtiin käsin! Tuleepa nyt katsottua noita omia retro-marimekkojakin vähän eri silmin, kun tietää että ne on kaikki käsin painettuja... Sitten oli höyrytyskonetta, pesukonetta ja viimeistelyä ja vaikka mitä. Kaikkein huiminta oli ehkä tarkastusvaihe, jossa joka ikinen kangaskilometri jota tehtaalla painetaan, myös tarkistetaan. Eli kangasrullat käydään kaikki läpi virheiden varalta. Tarkistustyötä tekevät kuulema vain sellaiset henkilöt jotka ovat olleet aiemmin kaikissa muissa tehtaan työpisteessä, eli ne kokeneimmat konkarit. Uskomatonta että tuonkin vaiheen tekevät oikeat ihmiset, eikä kone.

Syksyn ja joulun jutuista sen verran, että minulle vilahti korvan taakse ainakin muutama ihana kangasuutuus joita Sanna Annukka oli suunnitellut, kuten raanu, tunturit ja vanha kaupunki-aiheiset kuosit. Harri Koskisen suunnittelemat uudet valaisimet ja Meloonin uusi tumma väritys... Syksyjutuista jäi mieleen Moorhousen suunnittelema Kaunis kauris, sekä Ikkunaprinssi-kangas jonka painamistakin näin. Sen suunnittelija ei valitettavasti jäänyt mieleen.

Hauska reissu kaikenkaikkiaan! Harmitti todella ettei kuvia saanut ottaa, olisin mielelläni näyttänyt teillekin tehtaan ihmeitä, sekä ottanut kuvia itselle muistoksi, mutta nyt ei auta muu kuin koettaa painaa tuonne hataraan päähän nämä muistot. Sain samalla shoppattua tehtaanmyymälästä parit ylppärilahjat sekä itselleni trikookangasta ompelujuttuihin ;-)

Huomenna jännätään Euroviisuja ;-) Hauskaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!