Tiedossa iloinen perhetapahtuma


Pikainen tervehdys täältä luuttuamisen lomasta! Tänään meillä syötiin kylmää ruokaa, kun kaikki innostuimme ruokapöydässä seuraamaan lintuperheen pesänrakennuspuuhia. Olin jo luopunut toivosta saada pönttöön asukkaat koska kevät on jo niin pitkällä, mutta niin vain sittenkin tämä tinttinen sinne päätti asettua. Tohina ja vauhti oli kova, kun tipu haki ruohotupsuja ja risuja, ja kävi asettelemassa niitä pönttöön. Ja heti uusia hakemaan. Viereisessä köynnöspuussa istui selvästi tämän uurastajan puoliso, hyvin pulska tinttirouva. Ilmankos tuntui olevan kiire tuolla mökinlaitolla, kun rouva vaikutti oleva ihan poksahtamaisillaan. Meitä nauratti, kun pystyimme lähes kuulemaan kuinka rouva naputti kynsillään oksaa ja koetti hoputtaa ukkoaan :-)

Täällä jäädään jännäilemään koska nähtäisi pikkutinttejä.

*lisäys: mies luki lintukirjasta että talitintit tekee 6-12 munaa ja vieläpä kaksi kertaa kesässä. Eli täällä jäädäänkin odottelemaan oikeaa pikkutinttiparvea!

2 kommenttia

  1. Teillä onkin koko kesäksi seurattavaa tuossa pariskunnassa!

    Mukavaa juhlaviikonloppua teille.

    Meidän esikoinen sai nimen äitienpäivänä. Sukujen ensimmäinen lapsenlapsi, varmaan herkin äitienpäivä jonka olen viettänyt.

    VastaaPoista
  2. Pikkutintit vaan tuppaalähtemän yhdessä pyrähdyksessä pesästä, harvoin niitä pääsee näkemään =) Minun vanhalla mummulalla on 2 pääskystä tekemässäni huopapesässä räystään alla, oli suloisen näköistä kun kaksi valkoista poskea vierekkäin reiällä =)))))

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!