Aidan teon vaikeus
Meillä on ollut tällä viikolla vireillä isohko pihaprojekti. Teemme yhdelle sivulle pengerrystä ja sen päälle kevyttä aitaa tai miksikä sitä nyt sanoisi. Sellainen ratsutilatyyppinen yksi vaakalauta-systeemi. Hommaa on tehty jo monena päivänä, mutta hitaasti tuntuu etenevän. Hidasteita on ollut kaksi; sää, ja lapset. Kumpikin on aika hallitsemattomia elementtejä, mutta jälkimmäiseen keksittiin ainakin yksi keino jolla me saatiin ostettua itsellemme hetki työaikaa. Katuliidut! Jopa meidän "ad-hd-stereot" saatiin rauhoittumaan niiden ääreen hetkeksi. Ja saatiin hienoa taidetta kaupanpäälle.

Olisikos teillä armaat lukijat muita vinkkejä joilla erittäin vilkkaat pojat saisi pysymään näköetäisyydellä ja poissa pahanteosta ainakin hetkisen? Monessa kohdassa tuo aitahomma vaatii kuitenkin kaksia käsiä eli se, että toinen juoksee poikien perässä ei tämän projektin kannalta ole paras ratkaisu. Itse olen vanhana koiraihmisenä harkinnut jo vakavasti juoksunarua tai flexejä... Heheh. No ei nyt kai! Mutta jotain tarttis keksiä ettei tuo projekti veny koko kesän mittaiseksi. Yöaikaankaan ei oikein viitsisi tuolla paukuttaa ja nikkaroida :-D

Kyllä tämä silti tästä. Vaikka yksi ruuvi kerrallaan. Ja onhan tätä kesää vielä jäljellä! (sori, oli pakko. Heti alkaa soida se kauhee biisi päässä) :-D Ja lupasin itselleni tänään, että tämä on ensimmäinen ja viimeinen aita jota aion rakentaa noin pienten lasten kanssa, eli maali häämöttää jo!

8 kommenttia

 1. Naapuri kertoi hommanneensa trampoliinin mökille, niin lapset pysyy yhdessä paikassa eikä säntäile rantaan. Auttaisiko se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nomutta! Sehän voisi ollakkin. Tosin pihamme on niin pikkuruinen, että eipä siellä sitten paljon muuta olisikaan kujin se tramppa. Paitsi jos se olisi ihan pieni vain... :-)

   Poista
 2. Tuo trampoliini voisi olla hyvä idea! Onko teillä jotain kivoja leikkejä, pelejä, askarteluja mitä pojat voisivat keskenään tehdä ulkona v i l t i n päällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisha niitä, mutta kun pojat ei pysy siinä viltin päällä ;-) Mä en käsitä kun niillä menee se apinavaihde päälle tuolla ulkona, ja sitten pitää juosta vaikka ympyrää. Mutta paikallaan ei voi olla, saatikka pysyä omassa pihassa. Tai edes pyörätiellä.

   Poista
 3. Meidän pihassa ulkohitti on vedellä maalailu. Eli vettä sankkoihin ja maalipensseleillä maalataan aitaa, hiekkalaatikonreunoja, pestään leikkiautoja, mitä milloinkin :) Tosin homma yleensä karkaa käsistä siinä, kun aina pitäisi antaa uutta vettä, kun aletaan tahallaan kaatamaan.

  Jossain Huvilahuussi-ohjelmassa tms oli trampoliini, jonka sai maahan. Tosiaan trampoliinit on isoja ja rumia, joten joten jospa joku
  keksisi maisemoidun trampan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maisemoitu! Sellainen että se näyttää hyvin hoidetulta nurmikolta :-D

   Poista
 4. Entäpäs saippuakuplat, ovatko vielä liian pieniä niihin? Niiden kanssa ainakin meillä pojat pienempinä tykkäsivät touhuta. Tosin välillä oli kuplapullo kumollaan, mutta jos laittaa vaan vähän kerrallaan ainetta pulloon ja täyttää tarvittaessa. Nykyäänhän on tosin kaikenmaailman kupla"pyssyjä" ja muita, joilla pienempienkin on helpompi tehtailla värikkäitä pallosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä itseasiassa jo kokeiltiinkin, 4v pärjäsi ihan hyvin, mutta se pullollinenkin meni aika äkkiä... 2v:llä meni aineet maahan vaikka laitettiin minkälaiseen astiaan. Mut siis juu, saippikset on yksi hyvä keino, mutta aika lyhyt ilo sekin. Toisaalta, eipä noilta voi vielä odottaakaan että kovin pitkään jaksaisivat yhden askareen parissa :-) Kyllähän tuon aidan voi tehdä loppuun ensi kesänäkin :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!