Jussit


Juhannus tuli vietettyä asiaankuuluvin menoin. Tavattiin läheisiä, nautittiin kesästä, syötiin hyvin.

Vaikka mukavaa olikin, en ehkä ole tämän juhlapyhän suurin ystävä. Minusta keskikesän juhlan hinta on joka vuosi liian kova. Se, joka maanantaina luetaan lehdestä; montako? Niin nytkin, ihan liian monta perhettä joutuivat kohtaamaan suuren tragedian. Paljon kaipausta ja surua. Niin monta perhettä, joille juhannus ei tästä eteenpäin ole enää koskaan samanlainen, vaan muistuttaa liikaa.

Toisaalta, suru kuuluu kaikkien elämään joskus, ja vaikka itse lopettaisin juhannuksen vieton, ei se estäisi ihmisiä hukkumasta ja ajamasta kolareita. Siksipä siis jatkankin samaan malliin, pakkaan joka vuosi perheeni autoon ja körötän eteläsuomalaisten kanssa jonomuodostelmassa maalle. Ja ihan oikeasti joka vuosi on ollut oikein mukavaa. Niin nytkin. Ja joka kerta tulee todettua sama, onneksi keskikesän juhla ei ole oikeasti keskellä kesää vaan sitä on vielä reilusti jäljellä :-)

5 kommenttia

 1. Ajattelin muuten juuri tänään samaa, että varmaan aika moni suomalainen tuntee tai tietää jonkun joka on kuollut juhannuksena. Onneksi en itse tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kun ajattelee kuinka paljon on yhteensä noita juhannusonnettomuuksia tapahtunut vuosien varrella, on tosiaan aika monellakin joku tapaus lähipiirissä. Aina yhtä surullista... Toki muinakin aikoina tapahtuneet onnettomuudet, mutta niin se vaan on että juhannus tuntuu olevan oikein onnettomuus-suma. Kaipa se on jonkinlaista tilastomatematiikkaa että mitä enemmän ihmisiä on liikkeellä ja veden äärellä, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu.

   Poista
 2. Olette näköjään piipahtaneet Verlassa. Meidän mökki on Jaalassa ja fillaroitiin jussina Verlaan maastopyörillä veljeni kera. Verla on aivan ihana paikka!! =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Verlassa käytiin. Piti lähteä ajelulle että saadaan pikkupojat nukkumaan päiväunet, niin mentiin sitten vähän hetken mielijohteesta tuonne kun se matkalle osui. Ties vaikka oltais nähtykin? :-D Se on kyllä kiva ja kaunis paikka!

   Poista
 3. Verlan myös bongasin kuvista. Töiden merkeissä tullut useamman kerran piipahdettua. Aivan mahtava idyllinen pikku kylä!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!