pika cd-kotelo


Olin taannoin kuvaamassa yksissä juhlissa, ja nyt kun poltin kuvia levylle, totesin taas kerran saman ongelman kuin aiemminkin itsepoltettujen levyjen kanssa. Kannet puuttuu. Ja eikun askartelemaan!


Ensin leikataan pahvista tai kartongista suorakaiteen muotoinen kappale joka koostuu kahdesta toisissaan kiinni olevasta neliöstä. Minulla neliöt olivat noin 12,5cm kanttiinsa. Toisen neliön vapaille kolmelle sivulle jätetään 1,5-2cm lirpukkeet liimaamista varten. Materiaaliksi käy melkein mikä vaan, paremman puutteessa vaikka muropakkauksen kylki. Itse käytin sitä pahvia joka tulee lahjapaperirullan sisältä kun rulla loppuu. On muuten monikäyttöistä matskua se :-)


Sitten levitetään liima kuvassa näkyville pinnoille. Liimaus aloitetaan kääntämällä keskimmäinen lirpukka alas, tästä tulee cd-kotelon suuaukko. Sitten reunimmaiset lirpukat taitetaan alas ja liimataan kotelon kansiosa niihin.
 

Valmis!

Koristeluun voi käyttää paljonkin aikaa ja luovuutta, mikäli mieli tekee. Kotelon voi päällystää ja kuvioida vaikka kauniilla paperilla, kankaalla, tarroilla, muodikkaalla koristeteipillä jne. Vain mielikuvitus on rajana, jos sekään!

6 kommenttia

 1. Hauska idea ja kaunis lopputulos! Blogissani odottaa sinua tunnustus. Käyn seurailemassa elämääsi, mutta harmittavan vähän ehdin kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävinkin jo kurkkaamassa. Pitää palata aiheeseen :-)

   Poista
 2. ihanan paljon juhlavampi versio kuin se läpinäkyvä muovinen suojus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, noista saa ainakin persoonallisia, kun voi tehdä minkälaisen vaan. Meillä ei vaan ollut ollenkaan niitä muovisiakaan, niin tämä oli osittain pakon sanelema juttu ;-)

   Poista
 3. Todella hieno!! =))) Minäkin säilytän ne lahjapaperin tukipahvit, niillä on paljon käyttöä ;)

  VastaaPoista
 4. Nätti kotelo. Laitoin sulle sähköpostia.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!