pitkäkyntinenTaitaa olla naisväen joukossa niin, että useimmat meistä haaveilevat muutoksista ulkonäössä. Usein halutaan juuri sitä mitä itsellä ei ole. Haluttaisi olla pidempi, lyhyempi, laihempi, pidemmät/paksummat hiukset, parempi iho, tuuheammat ripset, jne. Moni bisnes kukoistaa juuri tämän tyytymättömyyden vuoksi, ja toisaalta sehän molemminpuolinen hyöty. Kampaaja saa elannon, asiakas kauniimman kuontalon. Ainakin hetkeksi. Siihen, millaisilla avuilla olemme saaneet syntyä, ei vielä kukaan pysty toistaiseksi vaikuttamaan.

Tekee ihan hyvää joskus kuitenkin pysähtyä miettimään, mihin on itsessään tyytyväinen? Sen ainaisen laihduttamisen sijaan ihailla niitä puolia itsessään, jotka ovat hyvin juuri näin. Tällähetkellä omassa kropassani ei ole kovin mukava olla, raskauden jälkeinen aika on usein aika armoton. Raskausaikainen "oi miten ihanan iso vatsa" muuttuukin yhdessä yössä tavalliseksi lihavuudeksi, jota ei kyllä kukaan tule ihailemaan tai taputtelemaan. Eikä varsinkaan itse tule erityisesti ihannoitua. Puhumattakaan muista jäljistä joita elämä on ehtinyt jo kehoon jättää. Niiden kanssa täytyy vaan tutustua ja tottua elämään. Toivottaa jokainen suonikohju ja arpi tervetulleeksi joukkoon :-)

Vaan yhden asian pystyn kyllä nimeämään jossa ei ole mitään valittamista. Nimittäin kynnet. Ne ovat aina kasvaneet nopeasti ja pitkiksi. Nytkin olen viime viikkoina rakentanut aitaa, kaivanut lukemattomia kuoppia, repinyt nurmikkoa irti neliötolkulla, kääntänyt uuden kukkapenkin, istuttanut, maalannut ja ties mitä. Puhumattakaan normaaleista kotihommista! Ja silti kynnet ovat taas niin pitkät että niitä pitää lyhentää. Tiedän että monet laitattavat kynsistudioissa itselleen pitkiä kynsiä, mutta se on kyllä asia jota minun ei tarvitse tehdä.

Toisaalta tässäkin asiassa tulee taas esiin kiittämättömyys. En hoida kynsiäni juuri mitenkään, kaivelen vain mullat pois niiden alta silloin tällöin. Eli voisin hyvin lahjoittaa ne jollekulle, joka oikeasti haaveilee pitkistä kynsistä. Vaihdossa voisin kyllä ottaa yli puoleen selkään ulottuvat, paksut ja mielellään kihartuvat hiukset :-D Anyone?

4 kommenttia

 1. Tosi kauniit kynnet sinulla! Itsellä kynnet ei vaaan kasva. Pari kertaa olen ottanut rakennekynnet, mutta aikas kalliiksi tulevat pidemmän päälle ja näin kesällä kun pitää just tonkia mullassa tai kerätä mustikoita yms. niin menis kalliit kynnet helposti hukkaan.
  Tuskailen itsekin taas kroppani kanssa ja yritän tulla sinuiksi. Kevään juoksuinnostus aiheutti selän&jalan kipeytymisen ja jouduin lopettamaan, ja sitten iski laiskuus ja niinhän pamahti kilot takaisin&pari ekstraakin vielä. Pitäis vaan osata olla kiitollinen siitä, että on suhtkoht terve. Kiloista viis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää kiloja vastaan taistelu aika loputtomalta suolta tuntuu. Nyt sitä vaan naureskelee itsekseen, kun ajattelee aikaa taaksepäin, ja itseään silloin nuorena ja 20kg kevyempänä, ja silloinkin painoi muka liikaa :-D Ja nyt ei enää edes haaveile niistä lukemista jotka silloin oli muka liian isot. Koskahan sitä oppisi olemaan tyytyväinen siihen just sen hetkiseen tilaan?!

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin totta! Mä olen myös manannut monta kertaa, että miksen ollut silloin tyytyväinen, kun painoin 10kg tai vaikka 5kg vähemmän. Nyt tuntuu, että vaikka mitä tekis niin puntarin viisari ei enää värähdäkään alaspäin... Ehkä mä muutaman vuoden päästä ajattelen, että olisinpa ollut tyytyväinen näihin lukemiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri noinhan se menee. Jos olisi nyt tyytyväinen, niin ei sitten joidenkin vuosien (ja kilojen) jälkeen tarvisi todeta että on edelleen tyytymätön mutta vaan painavampi ;-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!