Stockholm, Stockholm staden ärPieni loma, joka tuli tarpeeseen. Edellisillä lomilla oltiin kuivaharjoiteltu, ensin risteiltiin niin ettei ollut vettä eikä laivaa. Sitten päästiin jo veden ja laivan lähelle, mutta vieläkään ei irrottu laiturista. Ja nyt päästiin vihdoin itse asiaan! Ja keikutti, kyllä.

Tuli käytyä kierroksella Tukholmassa, monen vuoden jälkeen. Käväistiin keskustassa, ja todettiin että kaupat on ihan samoja kuin meilläkin, eli niitä ruotsalaisia ketjuliikkeitä :-D Olin tehnyt ennakkotehtävät, ja surffaillut muutamilla sivustoilla ja näin meillä oli myös parin kiinnostavan kirppiksen ja vintageliikkeen osoitteet. Drottninggatanilta löytyi Beyond Retro, tosi iso vintagevaateliike, mutta tarjonta oli niin kasaria että minulle meinasi tulla huono olo. Uuh. Samalla kadulla käväistiin myös Designtorgetissa, ja siellä olisin taas saanut käytettyä vaikka koko matkakassan, mutta jotenkin sain itseni vielä hillittyä. Saahan niitä kai netistäkin tilattua, jos oikein jää harmittamaan..?

Seuraavaksi ajeltiin metrolla Södermalmille, joka olisi esitietojeni perusteella "se" kuuminta hottia oleva muotihipsterialue. Metromatkailu oli jo itsessään aika jännää, mutta hienosti me selvittiin, saatiin liput ostettua ja mentiin jopa oikeaan junaan :-) Perillä löytyi muutama kirppis, Emmaus ja Emmaus vintage, vierekkäin Götgatanin alkupäässä, heti Slussenin metroaseman lähellä. Aika laihaksi jäi saalis tuollakin, minusta kirppiksillä oli huonompi tarjonta kuin suomessa, ja kalliimmat hinnat. Netistä lukemani perusteella olin jotenkin luullut että asia olisi ihan päinvastoin. Missälie kirppiksillä sitten ne kirjoittajat olivat suomessa asioineet... No, muutama vaate lähti mukaan, mutta vintagepuolelta ei mitään. Yritimme päästä kehuttuun kahvilaan, Stringiin, mutta muutkin oli kai lukeneet bloginsa, koska se oli niin täynnä ettei sisään mahtunut. Sisustus oli kivan erilainen liikennevaloineen, mutta varsinkin miestä alkoi tökkiä jo ulkopuolella näyteikkunoissa pöydissä istuvat trendsetterit, jokaisella se omenaläppäri pöydällään. Vähän näyttäytymisen makua.

Reissun parhaaksi kauppalöydöksi osoittautui bussin ikkunasta matkalla kaupunkiin vilaukselta näkemäni Retro.etc, joka me onneksi vielä löydettiin puoliksi sattumalta. Osoite oli Folkungagatan, kadun puolivälissä suunnilleen. Aika lähellä Viikkarin terminaalia ;-) Kaupassa oli uutta ja vanhaa ihanasti sekaisin. Tuolla itsehillintäni sitten pettikin, ja mukaan lähti yhtä sun toista :-D Varsinkin nuo värikkäät Koloni Stockholm-tuotteet ihastutti väreillään! Omppumukia, päärynätarjotinta, kaakelitarraa... Vaikka mitä ihanuuksia. Mies tuumasi että minä olisin varmaan ostanut koko kaupan jos varat olisi riittäneet, ja taitaa ukkokulta tuntea minut aika hyvin. Melko lähelle osui arvaus.

Kaikenkaikkiaan oikein ihana reissu, teki kyllä hyvää päästä taas hetkeksi kahdestaan humppailemaan. Ja sitten oli kiva tulla taas kotiinkin :-) Nyt taas jaksaa!

...vissiin vähän liiankin kivaa, koska sunnuntai-iltana arki löi kuin lapiolla naamaan; isoimmat lapset oli tuoneet kotiintullessaan tuliaisiksi mahataudin, ja molemmat alkoi yrjömään. Aah.

4 kommenttia

 1. Ihana purkki, ihanat pyyheliinat, ihanan näköinen kauppa...

  Mä käyn yleensä viikkarilla tukholmassa, ihan vaan sen vuoksi, että muutama tuttu ko laivoilla työskentelee. On mukava kilistellä neniensä alla kun duunia tekevät ;) Missäpäin terminaalista tuo retro on, kun en ole moista huomannutkaan?

  Tukholmakuume senkuin kasvaa!!

  Niin, ja toivottavasti ette koko porukka ykää saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se katu alkaa ikäänkuin siitä terminaalin edessä olevasta risteyksestä ja nousee sinne mäelle ylös. Kartassa tää Folkungagatan on vähän leveempi, ikäänkuin päätie. Tällähetkellä se Viikkarin oma bussikuljetus menee sitä katua pitkin jonkun toisaalla olevan tietyömaan takia, bussin ikkunasta ton bongasinkin :-)

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä, mekin ollaan menossa marraskuussa miehen kanssa kaksin lomailemaan :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!