Siirtymä

Marraskuu loppuu, joulukuu alkaa. Mukava siirtymä syksystä talveen. Luontokin auttoi vähän tunnelmaan pääsyssä tiputtamalla taivaalta monta kymmentä senttiä lunta mustan maan peitoksi. Heti alkoi taas jouluhommatkin kiinostaa ihan eri tavalla, ne on nimittäin olleet melkolailla jäähyllä viime aikoina. Sanotaanko tuolta viime joulusta asti. Mutta kyllä tästä vielä päästään ihan kunnon jouluhömpötykseenkin jos pidetään vähän kiirettä :-D Ihan joulukattausten servettien väreihin asti en ole päässyt tunnelmoinnissani niinkuin joissakin blogeissa jo ollaan, mutta kaipa sekin lasketaan hyväksi aluksi, että kaivoin joukukalenterin esiin?

Tälläisinä päivinä sitä kyllä toivoisi että nuorimmainen osaisi nukkua päiväunia myös sisätiloissa, on nimittäin aika haastava tehtävä löytää pihasta sellainen katvekohta jossa ei ihan niin pahasti vihmoisi. Ja vaikka miten päin vaunuja kääntää, aina se tuuli menee suoraan sisään. Eikä tuolla paljon kärryjä pysty työntelemäänkään... Mutta silti, minusta on aivan mahtavaa että lumi tuli! Ja jatkaa tulemistaan koko ajan, vaakatasossa. Talven ekat kunnolliset lumityötkin tuli jo tehtyä tuolla myräkän keskellä, ja ai että oli kivaa!

Hei, sehän on perjantai! Hauskaa viikonloppua vaan kaikille :-)

6 kommenttia

 1. No on vain sitä lunta tullut! Oulussa ei vielä yhtään satele. Kylmä tuuli vastassa vain ja pimeys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lumi-ilmiö taisi tälläkertaa koskea vain meitä etelän hetelmiä :-) On muuten ollut pari edellistäkin talvea täällä niin lumisia että ollaan vissiin päihitetty lappikin!

   Poista
 2. Kertarykäisyllä vuodenajasta toiseen!! Voi jee että lunta onkin tullut!!

  Meilläkin on ollut noita ulkonukkujia. On sitä jouduttu kaikenlaista viritystäkin rattaisiin tekemään, kun ptuus on meinannut loppua ennenkuin päiväunien tarve.

  Mutta tosiaan, ihana kun lumi tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on kyllä, vaikuttaa ainakin mulla heti mielialaan tosi piristävästi. Ja mä rrrrakastan lumitöitä :-)

   Poista
 3. siiis huiiiii miten teillä on lunta. Täällä ihan vaan pikkusen höttöä. Vasta tänään on alkanut tuulemaan, että saas nähdä tuleeko lumikin. Hauska, miten monet pienet oikeesti tykkää nukkua vaan ulkona, monestahan aikuisesta olis samaan?!?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ajattele että nuo kaikki on tulleet yhdessä vuorokaudessa! Ja iltapäivän jälkeen on tullut varmaan ainakin toinen mokoma vielä lisää... Mut en valita, ihanaa on :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!