nykernyker


Tässäpä vinkki, mikäli koet tarvetta ommella jotakin joka kestää jopa "ydinräjähdyksen". Käytä paksua lankaa, ja kuvassa näkyvää ommelta :-D

Tykkään käyttää ompeluksissani kierrätyskankaita monestakin syystä. Niissä on kauniita kuoseja ja vahvoja värejä. Vaatteista tulee uniikkeja. Kankaat on halvempia kuin uutena ostetut, ja niillä on historiaa. Ja tietty että maailma ehkä sittenkin pelastuu.

Tämän kyseisen kankaan kohdalla aloin kyllä hiukan epäillä arvojani, kun toista päivää käytän liikeneviä vapaahetkiä tuon sauman purkuun, ja olen edelleen pöytäliinan/verhon/minkälie ensimmäistä sivua nykertämässä. Toisessa reunassa odottaa vielä samanlainen... Ommel ei lähde purkautumaan yhtään, vaan kirjaimellisesti jokainen ommel on katkaistava ja nypittävä irti. SaiRAAN ärsyttävää.

Ehkä se nähty vaiva on kuitenkin myös yksi osa kierrätyskankaisten töiden viehätystä? Ensin kierrät kirpparit ja metsästät "sitä oikeaa". Kun se löytyy, pidätät hengistystä, onko kangasta riittävästi omaan tarkoitukseesi? Sitten pestään, auotaan saumoja ja silitellään, ennenkuin päästään itse leikkuu ja ompeluhommiin. Onneksi tästä ei tarvitse saada elantoaan!

Jos ei hermot mene ennen sitä, tästä tulee tytölle kevättakki :-)

8 kommenttia

 1. eh, hyvä vinkki kiitos ;D Mulla käy AINA jossain vaiheessa ompeluksia niin että jotain on purettava, usein moneen otteeseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä harmittais vielä enemmän, jos joutuis noin paljon näkemään vaivaa purkamisen kanssa kun olis oma "moka", mutta nyt oli onneksi kyse kankaassa alunperin olleesta saumasta mitä puran auki että kangas riittäisi paremmin :-) Mut joo, kyllä niitä omiakin joutuu purkamaan välillä, onneks mun koneessa ei ole tollaista maailmanlopunommelta ollenkaan :-D

   Poista
 2. Tulee varmasti nätti takki, kaunis kangas nääs!

  Mä aika ronskisti kierrätysverhoista ja lakanoista ja liinoista leikkelen entiset ompeleet ja käänteet pois. Kankaissa, niinkuin muissakin kirppuostoksissa, viehätys piilee juuri siinä löytämisen riemussa. Ja tietty halvoissa hinnoissa. Yleensä, toki sekaan mahtuu monenlaista hinnoittelijaa.

  Lähen tästä kohtsilleen kampaajan kautta konttiin ja kierrätykseen, loistavat löydöt toivottavasti odottaa ottajaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä eilen kävin sen kontin jo kurkkaamassa kun kyttään meille keittiöön pöytää. Ei siellä ollu oikein mitään. Paitsi tietty kun sä meet, niin löydät vaikka mitä :-D

   Tätä kangasta on niin vähän että pakko aukaista nuo taitteet että saan riittämään, muuten olisinkin jo luovuttanut!

   Poista
  2. No eipä kyllä mitään oikein ollut! Muutaman pikku korin ostin, siinä ne. Sellaista hervotonta karvareunaista mokkahattua pitkään mallailin, mutta ei sitten päätynytkään ostoskoriin. Ehkä olis pitäny kuitenkin, se oli kaameudessaan aika ihana ;)

   Kierrätyskin oli rompetta täynnä, ainoa haluttava löytö vietiin nenän edestä. Tää oli näitä päiviä, toivottavasti enskerralla parempi tuuri.

   Poista
  3. Munkin on vissiin nyt pakko mennä sitten huomenna sinne kierrätykseen :-D Joku kerta vielä törmätään kun noissa samoissa paikoissa käydään! Mä siis kyttään sellaista isoa pyöreää keittiönpöytää trumpettijalalla, että jos näet niin vinkkaatko mulle? :-D

   Poista
 3. Aivan ihana kangas! Toivottavasti riittää takkiin!
  Itse olen tosi huono saumojen aukaisija. Saksin, mistä helpoiten saan. Vaan kyllähän noista ihanista vanhoista kankaista sais muutaman sentin enempi jos saumat aukoisi - ainakin just ne uudet saumavarat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, se taitaa olla jotain vanhaa Tampellaa kun tuntuu ihan lappisatiinilta. Siinä on sellaisia tosi isojakin kukkia, laitan niistä yhden taakse ja yhden eteen niin ne peittää melkein koko lapsen :-D Ton kohdistamisen takia sitä kangasta meneekin sitten enemmän... Ja nuo oli niin kapeat suikaleet, että on pakko ratkoa jotta saa korkeussuunnassa palat mahtumaan. Ehtis vaan vielä tehdä sen!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!