Keittiön uusi pyöreä asukas


Siinä se nyt on, meidän uusi keittiön pöytä. Pyöreä. Tällä pöydällä onkin pitkä tarina. Olen nimittäin yli vuoden etsiskellyt meille pyöreää ruokapöytää trumpettijalalla entisen pirttipöydän tilalle. Olen kolunnut vanhantavaran liikkeet, nettikaupat, tori.fit ja huutikset. Lisäksi kaikki kalusteketjujen liikkeet mitä on kohdalle osunut. Ja juu, kyllähän niitä pyöreitä pöytiä olisi, mutta kun ne on aina olleet liian pieniä. Halkaisija on ollut 105 tai 110cm, ja meille piti saada 120cm, jotta kaikki tuolit mahtuvat. Muutama vanha askon amigo-ryhmä tuli vastaan oikean kokoisena, mutta niissä esteenä oli usein hinta. Ei ollut nyt laittaa tonnia pöytään, joten jatkoin etsiskelyä. Sitten oli muutama oikean kokoinen ja hintainen, mutta niissä levy oli melamiinia, ja reunoissa oli lohkeamia. Koska näitä on lähes mahdoton korjata kotikonstein, piti nuokin vaihtoehdot hylätä. Huonekaluliikkeistä Vepsäläiseltä ja Kruunukalusteelta olisi saanut tilaamalla 120cm pöydän, mutta taas se hinta; tonnin. Ainoa oikotie onneen olisi ollut Ikean myymä julkisten tilojen pöytä joka oli 118cm leveä (ei se Docksta, sekin on liian pieni), mutta sen kohdalla iski turhamaisuus, se oli vaan minun silmääni tosi ruma.Jaa no mistä tämä nyt sitten löytyi ja mihin hintaan? Meidän naapurissa sijaitsevasta kaupungin toimipisteiden kalusteiden kierrätyksestä, eli lähempää kuin luulinkaan. Jalka oli erillinen, ja toisesta pinosta löytyi myös oikean kokoinen pöytälevy, lakkapinnalla tosin. Ja tästä eteenpäin te olettekin saaneet seurata homman edistymistä hiomisineen ja maalaamisineen. Ja se hinta, kokonaista kolme euroa. Kolme!


Maaliksi valikoitui kiiltävä Tikkurilan Helmi kalustemaali koska sitä oli puolikas purkki varastossa, mutta siitä on nyt pakko sanoa, että se oli väärä maali. Eli jos maalaatte isoa pintaa, älkää sekaantuko tuohon maaliin, se ei tasoitu riittävästi vaikka taidoista ja välineistäkään ei olisi pitänyt jäädä kiinni. Pinta jäi röpelöiseksi, ja tänään huomasin myös että kahvikuppi jätti ruskean värjäytymän... Jokin alkydimaali, kuten Teknoksen Futura olisi ollut luultavasti paljon parempi valinta. Itseasiassa se minun maalijämänikin loppui kesken, ja jouduin kuitenkin ostamaan lisää, mutta koska maalia ei voinut vaihtaa lennossa hiomatta kaikkea maalia ensin pois, jatkoin loppuun asti samalla. Ja nyt harkitsen vakavasti hankkivani pöydän päälle ison lasilevyn.


Pinnasta huolimatta me ollaan pöytään hirmu tyytyväisiä, ja se on tuossa paikallaan juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Mieskin tuossa tokaisi, että pitää vissiin alkaa syömään enemmän ihan vaan siksi että voisi istua enemmän tämän kivan pöydän ääressä, kun tässä on niin viihtyisää. Ja totta turisi, viihtyisää on, ja valoisampaakin. Ja mikä parasta, nyt mahtuu keittiössä kulkemaan jopa silloin, kun tiskikoneen luukku on auki :-D

10 kommenttia

 1. Kiva kierrätyspöytä =) Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Tulipas hyvännäköinen! Ja mihin hintaan. Tietysti hikeä on vuodatettu, mutta silti. Lasilevy ei saattais olla yhtään hassumpi tuon päällä :)
  Valoisaa keittiössä - ja nuo verhot - oletko muuten puolittanut kankaan, vai onko koko pakkaleveydeltä aina reunassaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on puolitettu juu. Eli kangas on ihan oikein päin, jos ymmärsin oikein kysymyksen :-D Ja kyllä tuo valkoinen pöydän pinta toi heti lisää valoa, sen huomaa!

   Poista
 3. Kaunis siitä tuli ainakin täältä katsottuna! Lasi olisi ihana, voisi laittaa sinne väliin kaikkia koristeita, lehtileikkeitä, valokuvia. Oma kuva jokaisen paikalle! =) Meillä on vaikean mallinen keittiö johon sopisi pyöreä pöytä paljon paremmin, mutta pidän tuon liian ison kuultolakatun mäntypöydän tuolineen koska se vaan on niin kodikas sorvattuine jalkoineen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että lasi antaisi mahdollisuuden moneen, jopa kankaiseen pöytäliinaan noiden sottapyttyjen kanssa... ;-) Tänään soittelin ja kyselin hintoja, niin aika arvokkaita ne vaan on. Pitää vielä miettiä että raaskiiko kolmen euron pöytään ostaa parin sadan lasia :-D

   Poista
 4. Oih ja voih! Itse olen myös saman ongelman kanssa paininut vuoden verran, mistä löytää tarpeeksi iso (120cm) pyöreä pöytä ja valkoinen! Löysin kirjoituksesi ja luulin löytäväni ratkaisun mutta ei ollutkaan onnea. Mutta onnea sinulle, hieno löytö! Täytynee alkaa laajentamaan itsekin etsintäpaikkoja ja pitää tosissaan silmät auki; tosin tuunaustaidot on itsella aika heikot joten ihan rapakuntoista pöytää en voi ottaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea etsintöihin! Muutamia näitä puunvärisiä tuli minulla jo aiemminkin vastaan joita jätin vielä ostamatta kun kuvittelin löytäväni jostakin valmiiksi valkoisen. Lopulta piti luovuttaa, ja alkaa maalihommiin ;-)

   Poista
 5. Hmmmm, entäs joku naarmuuntumaton pleksi? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitääpä ottaa selvää mistä semmoisia saisi ja vielä leikkattuna pyöreäksi! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!