kippo kipponenKeramiikasta ei ole tullut paljoakaan valmista näytettävää tällä kaudella. Syystä että. Iso projekti on vienyt paljon aikaa, ja pienten vastoinkäymisten vuoksi tulee sitä vielä viemäänkin. Siitä toivottavasti lisää joskus hamassa tulevaisuudessa...

Jossain välissä sain kuitenkin pikkukipon tehtyä, ikäänkuin välipalana. Siihen tuli korkkia muistuttava kansi, ja yhdistävä raita auttamaan kannen oikean asennon löytymisessä. Täydellinen pyöreä ei sitä kaipaisi, mutta kukapa on täydellinen? Kipponen sai luvan kätkeä tulitikkuja sisäänsä, ja pääsi takan päälle pinguperheen seuraan :-)

9 kommenttia

 1. Hei mahtava toi "korkki"!
  R

  VastaaPoista
 2. Vautsi mikä blogi täältä löytykään! :) Mikshän en oo enne törmänny?! (: Laitan vauvan nukkumaan ja alan kahlaan blogin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sulla ehtii varmaan vauva herätäkin ennekuin oot kaikki kahlannut... :-D Kiva kun tulit, toivottavasti viihdyt myös :-)

   Poista
 3. Kivan rouhea kippo, tykkään. Keramiikkatyöt on mulle ihan mystisiä hommia, ei onnistus ei.

  Ostin kontista kolme kippoa, jo siellä arvelin, että niihin kuuluisi myös kannet. Googlaamalla selvisi, että niinpä juuri. Siis voisiko ne puuttuvat kannet itse väsätä??!! Eli tässä tapauksessa laittaa miehen asialle. Alkuperäiset on ilmeisesti puiset, korkkisetkin sopisi oikein hyvin.

  Neuvo vähän tumpeloa jookos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä materiaalia sä ajattelit että ne uudet olisi? Jos korkkia, niin eikös sitä voi ihan leikata haluamaansa muotoon..? En kyllä tiedä mistä saisi niin isoja paloja että niistä riittäisi vuoleskella, mutta jos ohuempikin riittää niin eikös niistä ikean pannunalusista saisi veisteltyä? Puiset jos haluaa pyöreät niin sorvaamalla saisi kauniit :-)

   Poista
  2. Niin siis lisäyksenä että jos purkit ei ole kovin isot, niin pyöreän palan saisi ottamalla isolla, vaikka 5cm poranterällä siitä korkkilevystä kiekon.

   Poista
  3. Ne kipot on siis tällaisia:
   http://www.huuto.net/kohteet/--sagaform---kala-purkki/247997489

   Ikean pannunalusia minäkin ensimmäisenä mietin :) Puiset olis tietty kauniit.

   Täytyy mennä kauppaan harrastamaan teollista vakoilua, että millaisia purkkien kansia oikein on. Joku jippohan niissä on oltava, sellainen tasapaksuhan sinne purkkiin tipahtaa, näissä kun se "seinämä" on niin ohut. Vai eikö tipu??!!

   Poista
  4. Ah, tuon tyylisissä mulla on ainakin ollut sellaiset puukannet jotka on sieltä keskeltä alapuolelta paksummat (eli se osa joka menee purkin sisään) ja usein niissä on vielä kumitiiviste sen paksumman reunoissa, eli siinä osassa joka tulee purkin sisäpintaa vasten :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!