Komea oli paatti. Se Grace.


Tervehdys täältä punkan pohjalta! Kuume ja tauti kaatoivat meikäläisen, harvinaista kyllä, ihan vuodepotilaaksi. Nyt jo sen verran henki pihisee että pääsin koneelle ja laittelenkin teille nyt näitä lupaamiani kuvia laivareissulta. Joskus aiemmin taisin ääneenkin täällä toivoa että olisi mukava päästä näkemään tuo uusi Viking Grace, ja hassun sattuman kautta saatiinkin sinne lahjakortti. Ei tosin liittynyt mitenkään siihen että olin siitä täällä puhunut ;-)Laiva oli tosi kaunis, ja täynnä kivoja yksityiskohtia. Uskon että vaikka tuolla olisi viettänyt viikon, olisi vieläkin huomannut jatkuvasti jotakin uutta! Mukavasti tuoreen oloinen tuo oli myös, vaikka perus pohjakuva olikin aika samantyylinen kuin laivalla aina, oli kaikki pinnat tosi uuden ja raikkaan erilaisia. Muotoja ja tyylejä oli mietitty aina kukkaruukkuja ja roskiksia myöten :-)
Lasten leikkipaikat oli mukavat ja niissä oli monenlaista aktiviteettia, kiipeilyä, leluja, videopelejä ja tietenkin se pallomeri. Myös ohjattuja leikkituokioita löytyi.
Laivassa oli sisustuksen yleisilmeen lisäksi toinen iso silmiinpistävä ero noihin vanhempiin laivoihin, nimittäin valaistus. Sitä oli paljon, ja erityisesti värillisiä valoja oli käytetty runsaasti. Porraskuilut oli merkitty värikoodein, ja niistä pystyi päättelemään missä kohden laivaa oli.


Lapset tykkäsivät erityisesti istua ikkoinoilla ihailemassa merta. Ja kyllähän siitä aikuisetkin piti :-) Kaikkialla olikin isoja ikkunoita, välillä monen kerroksen korkuisina isoina pintoina. Erittäin hyvä muutos myöskin, vanhoissa laivoissa kun on usein vain ne pienet ruudut ja nekin aivat harmaat niin ettei läpi näe.Pieniä yksityiskohtia, hytin lattiaan heijastuva kompassi, käytävän maton sudenkorento jne.Hytistä minulla ei tullut nyt tämän parempaa kuvaa. Pieniähän ne on niinkuin aina, mutta ihan kivasti sisustettuja. Pieni huomio muuten, meillä oli matkassa Phil&teds rattaat, ja aluksi emme saaneet niitä hytin ovesta sisään. Ehdin jo käydä pyytämässä invahyttiä, mutta silläaikaa tyttöteini olikin keksinyt hienon nitkutustekniikan jolla kärryt sittenkin mahtuivat. Kannattaa siis ehkä varata seuraavaksi suoraan invahytti/hytit (meillä kun piti olla kaksi hyttiä). Vauvalle sai matkasängyn pyytämällä aulassa laivaantullessa päivystäneiltä hyttiemänniltä. Sängystä löytyi tyynyt ja peitot ja pyyhkeet valmiina, ihan kuin aikuisillekin.


Loppukaneettina voisin sanoa että laiva oli hieno, ja lasten kanssakin siellä viihtyi. Tosin, lasten kanssa matkustaminen itsessään ei ole kovinkaan rentouttavaa... Vaikka me oltiin reissussa vain reilu vuorokausi, oltiin me miehen kanssa kotiin päästyämme aivan poikki. Tuumattiin kuin yhdestä suusta että reissu tuntui ainakin viikolta :-D Mutta hyvinhän se meni, P katosi vain kerran, ja onneksi myös löytyi. N sai illalla hirveät raivarit kun olisi pitänyt mennä nukkumaan, mutta nukahti kuitenkin lopulta. Kaikki saivat ruokaa, ja se oli hyvää. Ja jos ei muuta niin olihan tuo ainakin vaihtelua arkeen!

Kotona P on ehdotellut päivittäin että voitaisi mennä kyllä takaisin laivaan. Ja nukkua siellä ainakin kahdeksan yötä. Noh, katsellaan... :-D

4 kommenttia

 1. Aivan huima tuo käytävän laiturimatto! Sellaisen voisi hieman lyhyempänä ottaa kotiinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hauska, lapsetkin tykkäs hyppiä "laudoilla" :-)

   Poista
 2. Vau, hieno! Tuonne voisin mäkin joskus lähteä, vaikken laivoissa olosta pelkurina hirveästi tykkääkkään. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno oli kyllä. Ja luulen että kesällä tuosta voisi saada vielä enemmän irti, oli aika kivan näköisesti terassikalusteita ravintoloiden ulkopuolella, ja vissiin ne seinät jotenkin avattavia. Suosittelen :-) Meidän kannalta ainoa "huono" puoli oli se että tuo lähtee Turusta, niin on sitä ajomatkaa sitten mennen tullen aikalailla, ja laiva tuli kuitenkin perille vasta illalla, eli yötä vasten piti ajaa kotiin.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!