Pian silmuileva ystäväni


Tähän aikaan vuodesta tuon aina koivun oksia sisälle, jotta saisin pienen varaslähdön vihreyteen. Pienet hennon vihreät silmut oikein kiljuvat lähestyvää kevättä! Ne antavat toivoa että talven selkä sittenkin taittuu joskus, eikä kylmyys jääkkään ikuisiksi ajoiksi yllemme.  Olen suuri koivujen ystävä. Tonttimmekin valikoitui osittain siksi, että näköalassa on riittävästi koivuja. Myös vanhan kotimme pihalla oli suurensuuri koivu, jota jaksoin tuijotella vaikka kuinka pitkiä aikoja sängyllä maaten. Kuinka sen tuulessa liikkuvat oksat saivat aikaan muuttuvia varjoja ja valonpilkahduksia.


  Marimekon Kaiku-verhokin oli ihan must-hankinta. Olin päättänyt että meille pitää saada se johonkin ikkunaan jo ennen kuin talo oli pystyssä... Se ripustetaan paikalleen aina keväällä, eli ihan pian taas. Minusta siinä oleva maisema on aivan kuin tuo meidän takapihan näkymä pellolle.

 Alku ja loppu. Tuo kaunis puu ilahduttaa meitä luonnossa eri vuodenaikoina raikkailla väreillään. Siitä tehdään vihtoja ja vastoja, oksia laitetaan oven pieliin juhannuksena ja siihen liittyy jos jonkinmoista kotimaasuomiromantiikkaa! Ja kun puusta "aika jättää", se lämmittää kotiamme pehmeästi palaen, räiskymättä. Se on myös erinomaista puusepän materiaalia, sopivan kovaa ja kaunista, hyvää työstää. Harmillisesti sen siitepöly aiheuttaa allergiaoireita monille, ajoittain myös itselleni, mutta en anna pikkuseikkojen häiritä ystävyyttämme :-)Olkoon tämä rakkaudentunnustukseni sinulle, oi kaunis koivupuu! 

3 kommenttia

 1. ♥ oi,miten ihana ja kaunis kuvasarja! Minäkin rakastan koivuja ♥

  VastaaPoista
 2. Koivut on kyllä ihania. Minä saan aina ihailla olohuoneessa ollessani meidän takapihan kaunista koivumetsää :) Ihana tuo teidän verho!

  VastaaPoista
 3. RiittaS: kiitos! Kiva kuulla että en ole yksin tämän höpsöyteni kanssa :-)

  Helmi: Koivumetsä kuulostaakin mahtavalta! Minä olen ihan onnessani jo noista muutamasta puustakin :-) Verho on kyllä ihana, ja olen ihan tarkoituksella pitänyt sitä vain kesäisin, että se tuntuu sitten keväällä aina uudelta kun sen "saa" laittaa paikalleen :-)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!