Pihareportaasi 22.4-13


Kevät etenee pihalla kohisten. Tänään tai huomenna viimeistään sulaa viimeisetkin rippeet siitä valtavasta lumikasasta jota koko talvi huolella kasattiin. Moni kasvi nostaa jo päätään, narsissit, raparperi, kuunlilja, kaihonkukka... Uskomatonta, kun vielä muutama päivä sitten oli ihan täysi talvi!Kärpäsetkin ovat täällä taas. Viikonloppuna nähtiin myös perhosia ja leskenlehtiä :-)
Pojat ovat onnessaan kun pääsevät välillä pihalle ilman haalareita. Jostain syystä se on aina tosi hienoa, ja tietenkin sitä pitää yrittää joka kerta. Sen verran on kyllä vielä märkää että keväthaalari on edelleen perusvaruste, nuo kun tuppaavat möyrimään aina kaikissa lätäköissä jotka löytävät.Tätä en kyllä ymmärrä. Mistä lähtien elukoille on kevannut myös norjanangervo? Niistä tosin vain viime kesänä istutetut, kaikki vanhemmat ovat saaneet olla rauhassa. Ai että nuo ottaa aina nupoliin, kun ensin koko kesän hoidat ja kastelet ja lannoitat, ja kaikki vaiva menee ihan hukkaan, kun yksi pupujussi päättää alkaa välipalalle. Vieressä on metsää ja peltoa silmän kantamattomiin, niin silti se on pakko syödä minun puskat. Näissä tilanteissa valtava eläinrakkauteni on aina koetuksella...
Tällä vauhdilla viikon päästä on varmaan jo jotain kukkivaakin kuvattavaksi! Ja hei, sehän on reilun viikon päästä se vappukin, ja sitten on kyllä jo kesä lähellä :-D2 kommenttia

 1. Tuo on totta, että heti kun lumi suli, niin kasvit syöksyvät kasvuun. Tuntuu ihan kummalle, kun maakin on vielä puoliksi jäässä.
  Itse jännityksellä odotan, ponnistaako meijän norjanangervo tänä vuonnakin katolta tulleiden lumien alta kasvuun vai ei... Ei siis ollut pelkoa, että pupuset olisi syöneet, kun hautautui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo meidänkin syödyt tuli näkyviin vasta lumien sulettua, ja luulenkin että ne on syöty siellä lumen sisällä. Olisko siis myyrät olleet asialla tälläkertaa? Naapurilla on ainakin paria puuta syöty nimenomaan siitä lumen alla olevasta osasta... Hitsit öttiäiset, jättäisivätpä meidän puskat rauhaan!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!