Jos sittenkin vähän vilautan


 ...sitä takapihan muutosta ;-)

 Uuden isomman istutusalueen taustalla näkyy meidän ja naapurin pihan korkeusero, tuota rumaa reunaa koetan piilottaa laittamalla rajan luo korkeammaksi kasvavia lajeja, kuten maa-artisokkaa. Se kasvaa muuten yli kaksimetriseksi!


 Lapsi karsinaan, että äiti saa rauhassa lapioida :-D


Halusin saada hyötykasveja vähän ylemmäs penkistä, etteivät jää perennojen jalkoihin. Kaikki kohopenkkiratkaisut tuntuivat kuitenkin aika hintavilta, joten ratkaisin asian niin, että ostin isoimman laastiämpärin mitä marketista löytyi, ja porasin sen pohjaan reikiä että vesi pääsee pois. Hyvin toimii! Tuohon tulee vielä persiljaa jahka ne itävät, sekä köynnöstävä uusi kokeilu, josta en uskalla vielä sanoa oikein mitään ;-)


Penkin tieltä tuli tosi paljon savea, sekä nurmikkoriekaleita. Levitin savet pihan takaosaan ojan penkalle, ja sain näin nostettua sitä samalle tasolle muun pihan kanssa, kun aiemmin se oli hieman alempana. Saven päälle vähän multaa, ja ylimääräiset nurmikonpalat palapelinä sinne. Toivottavasti "siirtonurmi" pärjää noissa oloissa, ainakin aiemmin kaikki siirtämäni nurmikot ovat lähteneet iloisesti kasvuun!

Sitten takaisin lätkän pariin :-D

2 kommenttia

 1. Kivan näköistä! Lisää pihakuvia, niitä innolla odottelen:)
  Ihana tuo pikkuisen "karsina", meillläkin olis tarvetta sellaiselle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karsina oli kyllä hyvä sisälläkin siinä vaiheessa kun pienin aloitti liikuskelemaan ja meinasi jäädä välillä isompien jalkoihin. Aika äkkiä tosin tyttö oppi työntämään koko karsinaa mukanaan, ja lattia tykkäsi jos oli pienekin hiekanmuru jossain... Tuollaiset leikkikehät on olleet kai ennen yleisempiäkin?

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!