Toukokuun kukkijoita


Isot narsissit ovat vasta nyt kukassa. Pienet "pääsiäiskukat", eli aiempien vuosien tete-a-tetet on kukkineet jo alkukuusta, heti lumien sulettua.


Kesäkukat eri muodoissaan, toki. Nämä on niitä kaupantädin kasvattamia :-)Tässä vaiheessa kaikki hengissä olevat puskat ja kasvit ovat vihdoin päässeet kasvuun. Samalla huomaa ne, jotka eivät talvesta selvinneet. Tänä vuonna kävi muutamillekin köynnöksille huonosti, kaikki kärhöt olivat menneet tyvestä poikki, ilmeisesti lumen painosta. Saattaa toki tehdä uudet varret juuresta, mutta tälle kesälle en uskalla toivoa edellisvuosien kaltaista komeaa kukintaa. Termoruukussa ekaa kertaa talvehtinut villiviini ei myöskään selvinnyt. Uskoin ehkä vähän liian lujasti siihen termoruukkuun... Kuvan piippuköynnös sen sijaan porskuttaa!


Norjanangervo.

Kevätkaihonkukka.


Kevätvuohenjuuri.


 Patjarikko. Tämä on tosin tämänkeväinen taimi, uskoisin että ekan talven jälkeen kukinta alkaa vasta vähän myöhemmin.


  Uusi taimi tämäkin, Arovuokko. Leviää kuulema kovasti, saas nähdä ollaanko kohta jo pulassa?


 Ja tämä yksi pikku tulppaani se jaksaakin kukkia! Kävelyharjoitukset senkun kiihtyy, ihan kohta varmaan lähdetään. Tulee kyllä suurinpaan osaan sisaruksistaan, eikä pidä tässä hommassa mitään kiirettä. Ja hyvä niin :-)

2 kommenttia

  1. Kauniita kukkasia...varsinkin tuo viimeinen tulppani on ihana♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Tuo kyseinen tulppaani onneksi jatkaa kukintaa paljon pidempään kuin nuo muut kukat, siitä on iloa ihan vuoden ympäri :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!