Revontuliatsalea, tonttu ja kumppanit


  Tämä keittiön ikkunan alla oleva nurkkaus on jo aika komea. Se on ensimmäisiä penkkejä joita istutin, eli se on saanut kasvaa tuossa jo pari vuotta.


Revontuliatsalea kukkii, ja vaikka se on hieman jäänyt tuonne muiden jalkoihin, on kukat silti tosi komeat.

 Muutoinkin näkymät alkavat olla jo aika vehreät, kuten niissä taannoin laittamissani kuvissa jotka oli otettu viime vuonna näihin aikoihin. Meinasi kevään pitkittyessä jo vähän usko loppua, mutta niin se vaan tuli, ja ihan aikataulussa mennään taas puutarhan osalta.


Kovin pitkäksi aikaa en voinut jäädä kuvailemaan, kun linnunpöntössä piipitys vain yltyi, ja vanhemmat alkoivat huolestua. Kova kuhina käy nyt tuolla pöntön suulla, vanhemmat kuskaavat vuoronperään hiki hatussa sapuskaa jälkeläisilleen. Kasvava nuoriso on nälkäistä, se on meilläkin huomattu ;-)Taivas on tänään ollut synkkä, aamulla satelikin. Ihanasti kyllä viilensi ilmaa! Nyt pitäisi saada tuo viileys myös tänne talon sisäpuolelle, johon helle tuntuu pesityneen asumaan. Varsinkin yläkerta on kuin sauna, vaikka kaikissa huoneissa on ikkunat auki yötäpäivää (kiitos hyttysverkkojen!). Jos sitä joskus lakkaisi köyhtymästä sen verran että saisi vihdoin asennettua sen ilmalämpöpumpun! Mutta ei, aina löytyy joku muukin rahareikä, tällähetkellä se on autonrontti... Jahka pumppu joskus tulee, sitä osaa varmasti enemmän arvostaa kun on ensin monta kesää hikoillu kuin pieni possu :-D


Puutarhasta löytyi myös ihan ehta puutarhatonttu! Se oli jotakin tuolla kaivelemassa kun sen yllätin :-)Olette varmaan huomanneetkin että nuo kuvien vesileimat ovat viimeaikoina muuttuneet moneen kertaan. Koetan nyt hakea sopivaa versiota, pahoittelen sekavuutta!

7 kommenttia

 1. Ihana tonttu seikkailee teidän puutarhassa. :)

  VastaaPoista
 2. Yleensä en puutarhatontuista tykkää, mutta tuon ottasin kyllä pihalleni...:)

  VastaaPoista
 3. Meillä vilistää tuollaisia pieniä tonttuja useinkin, ne vissiin ihan asuu täällä :-D

  VastaaPoista
 4. Hyvin on tontut valtakuntaansa hoitaneet! Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Kaunis puutarha teillä, ja yllättäin ihastuin myös teidän puutarhatonttuunnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pienihän tuo on mutta ihan viihtyisä. Tonttu on tosiaan ihan hauska, ja niitä näkee tuolla useinkin :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!