Ihan erilainen maanantaiMaanantait on usein aika samanlaisia. Paitsi tänään. Pikkupojat viettivät elämänsä ensimmäiset tunnit päiväkodissa. Äiti ja isi oli tosin mukana, mutta pientä harjoitusta kuitenkin jo. Me päädyttiin pohdinnan jälkeen vaihtamaan kerho osa-aikaiseen päiväkotiin, koska jo viime talvena P alkoi hiukan kärsiä siitä että kerhossa oli suurin osa lapsista pieniä kolmevuotiaita. Ja P kuitenkin jo viisi. Tänä syksynä ikäero olisi ollut vielä isompi, kun P täyttää kevättalvella 6v. Kotipihallakaan ei tuon ikäisiä enää syksyllä päivisin näy, kun kaikki ovat hoidossa. Ja vaikka N olisi vielä nelivuotiaana kerhossa varmaan viihtynytkin, olisi kahteen paikkaan kuskailu käynyt vähän liian urheiluksi, päädyttiin tälläiseen ratkaisuun. Ainakin alku vaikuttin ihan lupaavalta kun pojat kirmailivat innoissaan pitkin pihaa leikkimässä ja tutustuivat uusiin lapsiin :-)

...eli liityin nyt siihen paheksuttavaan ja poliitikkoja sekä keskustelupalstoja puhuttavaan joukkoon kotiäitejä, jotka kiikuttavat lapsensa päiväkotiin. Älkää kovin kovasti kivittäkö! Uskoisin että tekee ihan hyvääkin opetella ryhmässä toimimista ja ohjeiden noudattamista omanikäisten joukossa, kun ensi vuonna on kuitenkin edessä jo esikoulu. Osa pk:n ohjaajista eivät kyllä pystyneet kätkemään ärsytystään kun kävi ilmi että aion itse olla vielä kotona neiti M:n kanssa, mutta koetan nyt kasvattaa nahkaa ja kestää. Pojat saivat kuitenkin elää kotihoidossa tosi monta vuotta pidempään kuin moni muu lapsi, ja nytkin on vain lyhyistä päivistä kyse muutaman kerran viikossa.

Enhän tehnyt kovin väärin, enhän..? Näin haluaisin uskoa, vaikka omatunto kyllä vähän kolkuttaakin.

16 kommenttia

 1. Me mennään tutustumaan huomenna, enkä aio tuntea tunnon tuskia. Tytöille tekee hyvää olla muidenkin kuin äidin ja vauvan kanssa kotona.

  VastaaPoista
 2. Elä pode huonoa omaa tuntoa! Ja ne tädit ny aina 'kattoo jostain asiasta kieroon'...
  Hyvää tuo tekee teille kaikille. :)

  VastaaPoista
 3. Osa-aikainen hoito päiväkodissa vaikka äiti onkin kotona on musta kans tosi OK. Tekee tuon ikäisille lapsille jo tosi hyvää! Ihan eri asia olis, jos lapset olis siellä vaikka päivittäin 8-16.

  Kiva, että tutustuminen meni hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Anelma: tsemppiä teillekin tutustumiseen :-)

  Rinttu: kiitoksia. Uskon kyllä että tekee hyvää, se tässä oli tosiaan motiivinakin, että saavat seuraa ja oppivat kunnollisiksi ;-)

  Inka: Kiitos, tutustuminen meni tosiaan ihan hyvin, huomenna jatketaan harjoituksia!

  VastaaPoista
 5. Et tehnyt! Mun mielestä hyvä ratkaisu ja varmasti pojille paljon enemmän virikettä kuin kerhossa. Onnea uuteen arkeen:)

  Me täällä odotetaan kuumeisesti kerhojen alkua. Ei meinannut irrota kerhopaikkoja muuta kuin monen soittokierroksen päätteeksi. Kumma juttu, sanon minä.

  VastaaPoista
 6. Nämä on niitä jokaisen perheen omia päätöksiä ja ratkaisuja, joihin muilla ei ole nokan kopauttamista! Ei edes/varsinkaan päiväkodin henkilökunnalla, harmillista jos saitte vihaista silmää.

  Mukavaa uutta arkea teille :)

  VastaaPoista
 7. Hanna, kiitos. Onnea teille myös kerhohommiin, jatkatteko samassa vai vaihtuiko paikka?

  Kikka: niinhän se on. Mutta silti vaikka on kuinka punninnut vaihtoehtoja ja päätynyt siihen tässä tilanteessa meille parhaaseen ratkaisuun, se omatunnon ääni kolkuttaa päässä. Varsinkin kun tämä on aihe josta tiedän että monet paheksuu, ja kun sitten saa vielä sitä pahaa silmääkin... ;-)

  Teresita: thank you, Gracias! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa, samassa. Ja sikspä hämmentikin kun ei paikkoja niin vain saatukkaan...

   Poista
 8. Meillä ihan sama homma edessä ensi viikolla. En malttaisi odottaa ;)

  VastaaPoista
 9. Hyvä syy viedä tarhaan! Ei kannata välittää, jos joku haluaa siitä osottaa mieltään.

  VastaaPoista
 10. Mielestäni teit pojille palveluksen!
  Miten pienet imiset muuten löytävät kavereita ja luulempa, että lapsilla, jotka ovat olleet päiväkodissa, koulun alkukin on helpompaa.
  Tosi epäammattilaisesti tädit toimivat, jos osoittavat mieltaan....

  VastaaPoista
 11. Äitiys on just tätä, huono omatunto ja syyllisyys teki niin tai näin. Jos poitsut viihtyvät ja jaksat kuskata niin sittenhän kaikki on HYVIN. Ja miten ihanaa, saatte jakamatonta aikaa pikku tipusen kanssa. Ja joskus saatat saada laatuaikaaa ihan itsesi kanssa ;-). Ja niitä paljon mainostettuja tautipöpöjä saa muualtaKIN kuin päiväkodista. Pojille mukavia leikkipäiviä ja sulle ja perhoselle ihania kotipäiviä, muulle perheelle työniloa. Ite EN voittanut lotossa, joten ylihuomenna sorvin ääreen.Käy kipeetä.

  VastaaPoista
 12. Marsis: tsemppiä teillekin alkutohinoihin :-)

  Ano: Kiitos, kyllä mä pikkuhiljaa alan siihen itsekin yskoa.

  Irmastiina: Kyllähän se varmasti niin on, ja parin päivän tutustumisen jälkeen ainakin vaikuttaisi vielä siltä että ihan kivasti niitä kavereita sieltä löytyy.

  jassu: totta. Joku siinä on että aina sitä soimaa itseään, teki niin tai näin. Ja jos ei itse soimaa, niin sitten viimeistään löytyy "se joku muu" joka kyllä kertoo että pieleen meni. Äitiys on yllättävän vaikeaa :-D Saas nähdä miten meidän sairastelun käy, aika terveenä ovat pysyneet tähän asti...

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :-) Ehkäpä tämä tästä!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!