Näe kauneutta sielläkin missä ennen oli vain kuraa
Runollisesta otsikosta huolimatta kyse ei ole sen kummemmasta kuin kuramatosta ;-) Koska kesäaikaan melkein kaikki liikenne pihan ja sisätilojen välillä tapahtuu takaoven kautta, aloin kaivata sinne lattian suojaksi mattoa. Toki joitakin pikkumattoja tuossa on ollutkin, mutta ne joko luistivat jalan alla, ruttaantuivat tai jotakin muuta häiritsevää. Niinpä tekaisinkin siihen tuollaisen pilvimaton, blogitoveri Hannan innoittamana. Kiitoksia vaan inspiksestä :-)

Materiaali on 70cm pätkä lähirautakaupassa metritavarana myytävää kuramattoa (9,9e/m) ja leikkaamiseen riitti ihan keittiön sakset. Ja aikutulikiva!


Kesäkuun loppua puutarhassa
Kuvat ja kukat kertokoot puolestaan. Nyt on kaunis vuodenaika! Toiset säilöö sitä mansikoina pakastimeen, minä napsin kuvamuistoja :-)

Sinne meni!


Nimittäin tämän emännän talviturkis. Tipahti jorpakkoon. Oli kai sitten riittävän hikinen päivä, että tosiaan ajoi meikäläisenkin pulikoimaan! Tai no, se ei ehkä niin ihme vielä olisikaan, mutta kun ukkokultakin ui, niin sitten oli kyllä jo kuuma päivä ;-) Pikkupimukin tykkäsi kovasti polskia menemään uimarenkaallaan, ihan selvää uimamaisteri-ainesta?

Karvanlähdön lisäksi toinen iso uutinen oli se, että sain kuin sainkin eilen yön tunteina saumattua vihdoin sen vessan lattian, josta olen täälläkin huudellut jo juhannuksesta saakka. Ja kyllä, meidän yläkerrassa on vielä kuumempi kuin alakerrassa, ja tiesin todella tehneeni kun konttailin lattiaa läpi. Kai sen voi kuntoiluksi laskea kun hikeä tippuu otsasta lattialle, oli aiheuttaja mikä vaan?  Palkinnoksi konttailustani, oli mies sillä aikaa laittanut minun viimeisimpään lamppuostokseeni uuden pistokeosan. Tuo pallukkainen kun löytyi muutamalla eurolla hyljättynä kirpputorilta ja sen ainoa vika oli vanhanmallinen pistoke. Euro ysiviis K-raudasta uusi pää johtoon, ja minulla on myös olkkarissa uusi hieno lamppu. Kiitos siis itselleni, että reippaasti saumasin, ja miehelle jokakodin sähkömiehenä toimimisesta! Kiitos myös luontoäidille tästä lämmöstä, mutta huomenna riittäisi vähän vähempikin ;-) Uskomatonta muuten, tätä kirjoittaessa kello on jo yli puolen yön, ja edelleen koko päivän varjossa ollut mittari näyttää 23 astetta! Hikisiä unia siis tiedossa...

P.S. Pikkuneidin "päivän asu" on muuten myös kirpparilta, vanhaa Tuttaa Kontista hintaan 1,5e. Ostin jo joskus talvella odottelemaan näitä kelejä :-)

No ny on sentään lamppuMeillä oli tänään ukkokullan kanssa mahdollisuus piipahtaa tuolla kylillä niin, että mukaan lähti vain yksi lapsi. Siis toisinsanoen jonkinlainen ajattelu, ja jopa shoppailu oli mahdollista :-D Koska kuulin omia ajatuksiani, kuulin myös muistojen sopukoista kuiskintaa viime kesänä yhdessä liikkeessä näkemästäni, ehkä maailman hienoimmasta lampusta. Mieskin tykkäsi siitä jo silloin, ja muisti toki kyseisen yksilön vieläkin. Päätettiin mennä katsomaan vieläkö niitä saisi, ja jos niitä olisi, ostettaisi nyt sellainen tuonne yläkerran huussiin. Koska kyllähän kakkiminen kauniin lampun valossa on ihan toista, kuin ruman!

Päästyämme liikkeeseen (sisustusmaailma Primavera), tulikin ystävällinen myyjä jo ovella kyselemään tarvimmeko apua. Kerroin että me etsitään niitä "kuplavolkkari-lamppuja". Kuulema muutama vielä löytyi, jes! Kerroin myös, että haluaisin nimenomaan keltaisen koska niitä ei esillä näkynyt. Ja tässä kohdassa astui tuuri peliin; Lampun valmistusta oltiin lopettamassa, ja heillä oli yksi ainoa keltainen jäljellä, jota he olivat pitäneet varattuna jo pitkään. Koska varaaja ei ollut useista puheluyrityksistä huolimatta saapunut noutamaan tuotetta, oli kauppias juuri juhannuksen alla päättänyt että myy varatunkin pois. Eli sieltä se löytyi, tiskin alta, meille se viimeinen keltainen! Oi onnea! Se oli ihan selvästi meille tarkoitettu lamppu.

Nyt on sinne vessaan sitten maailman hienoin pöytä/seinävalaisin. Ei puutu enää paljoa :-) ...paitsi ne saumat, tapetit, kalusteet, jne... Pientä viilailua enää!

Nettishoppailua vessaan


Ihan alkuun pahoitteluni kaikille teille, jotka olette jo korvianne myöten kyllästyneitä blogia viimeaikoina kansoittaneisiin kukkakuviin. Näin kesäaikaan ei sisällä tule tosiaankaan paljon oltua, ja siivoilu ei ole myöskään puuhalistan kärkipäässä. Siksipä täältä ei montaakaan nurkkaa löydy joihin voisi kameran suunnata. Toisekseen, tuntuu että joka ikinen kulma ja kolo on jo moneen kertaan kuvattu, eli mitään uutta ei ole oikein tarjota. Puutarhassa taasen on tänä kesänä selkeästi jo jotain nähtävääkin, muutaman vuoden kasvattelu alkaa tuottaa tulosta, eikä piha näytä enää siltä että siellä on pieni taimi siellä ja toinen täällä. Siksipä siis suurin osa kuvausinnosta onkin suuntautunut sinne :-)

No, mutta asiaan. Tein kukille vastapainoksi vähän kuvallista kauppalappua itselleni tuota yläkerran vessatyömaata varten. Nyt ollaan siis siinä vaiheessa että pitäisi laitella pintoja, mutta ihan varmoja päätöksiä en ole vielä saanut tehtyä. Tässä tämänhetkisiä suosikkeja, jotka voivat vielä vaihtua moneen kertaankin ;-)1. Pytty Ido Seven D
2. Muuton The Dots ripustimet
3. Callie Solgul-tapetti
4. Modern Art-valaisin
5. Mum`s Wall rack
Kuvat täältä: 1, 2, 3, 4, 5


Edelleen työmaa odottaa että "joku" saisi saumattua lattian. Erilaisiin syihin vedoten se on vielä jäänyt tekemättä. Jospa tänään olisi päivä jolloin yläkerrassa ei ole liian kuuma, eikä emännällä kamalaa migreeniä..? :-D Palaillaan!

No ne pionit


Kolmen vuoden odotukseni palkittiin, ja puutarhani ensimmäiset pioninkukat ovat nyt nähtävillä! Vasta yksi pensas kukkii (Karl Rosenfeld), kaksi muuta taitavat odotella vielä ainakin ensi kesään. Kyllä tässäkin on silti jo ihmeteltävää. Joka päivä olen illan hämärtyessä viimeistään käynyt katselemassa pullistuvia nuppuja, ja koettanut rohkaista niitä hellästi jatkamaan kasvuaan. Ja nyt, vaikkeivat nuo ihan auki vielä olekaan, päätin julistaa että olen onnistunut. Melkein liikutuin kyyneliin... :-)

Kukista hullaantuneena olen jo harkinnut muutavani talon seinustalla olevan ruusupenkinkin pionipenkiksi, niin kauniita ja perinteisiä nuo ovat. Kuin hyvä lapsuusmuisto mummolan pihalta, jossa aina paistoi aurinko :-)

Päivän toinen suuri uutinen oli se, kun P:ltä otettiin vihdoin apupyörät polkupyörästä pois, ja poika lähti heti ajamaan kuin vanha tekijä! Varmasti olisi jo aiemminkin osannut, mutta koska on itse sinnikkäästi kieltänyt appareiden poiston, on odotettu oikeaa hetkeä. Ja nyt poika loisti kilpaa auringon kanssa osaamisen ilosta; "kattokaa, kattokaa!". Äiti taisi nyt tirauttaa ihan oikeat kyyneleenkin, niin iloinen oli poikansa puolesta!

Mukavaa sunnuntain jatkoa teille kaikille, ja hyvää lomaa lomalaisille. Teitä taitaa näin juhannuksen jälkeen ollakin aika paljon :-)

Aattopuuhia

Juhannusaattoon kuului tänä vuonna lettukestit isolla porukalla. Syötiin ja höpistiin mukavia. Saatiin kyllä hyvät ähkyt kaikille! Päästiin todistamaan myös naapureiden teinien maailmallelähtöä, kun tipuset lennähtivät yllättäen pöntöstä ulos. Törmäsivät raukat talon ikkunaan ja seinään, mutta hienosti nuo silti lensivät! Aika tarkka kalenteri noilla linnuilla on, viime vuonnakin kun oltiin juhannuksena pari päivää reissussa, oli poikaset lähteneet sillä aikaa pesästä. Kuulema talitintit tekisivät toisenkin poikueen vielä tässä vaiheessa kesää, saas nähdä. Viime vuonna eivät tehneet ainakaan samaan pönttöön, mutta nyt on jo parina päivänä näyttänyt siltä että pesästä olisi kannettu ulos munankuoria. Tietääkö joku lintutieteilijä, onko se edes mahdollista että isot poikaset olisivat vielä pesässä ja silti olisi jo uudet munat munittu, ja kuoriutuneetkin?

Lettukestien loppusiivouskin sujui lapsityövoimalla, kuten kuvista näkyy. Pieni innokas lakaisija, piti hakea tuo pieni harja kun aluksi harjaili isolla harjalla siihen malliin että meinasi ikkunat särkyä :-D (ja huomatkaa, uudet pellitykset varaston ovien alla! Jee!)

Illalla saunottiin vielä perinteisin menoin. Ei tosin tarvinut kurkkia kaivoon eikä keräillä kukkiakaan tyynyn alle, ukkokullan kun näki ihan vaan lauteilla päätänsä kääntämällä :-)

Tänään voisi olla ohjelmassa veskin lattialaattojen saumausta, vaikkapa näin juhannuksen kunniaksi. Vietelkäähän tekin jollakin mieluisalla tavalla! :-)

Juhannusta vaan!
Mukavaa juhannusta kaikille! Me nautitaan ihmeellisestä hiljaisuudesta, rauhasta, ja luonnon läheisyydestä... jäämällä kotiin! :-D Oikeastikin, taitaa olla täällä isossa cityssä kaikkein hiljaisinta näinä aikoina kun muut ovat körötelleet mökeilleen. Mutta meillä on täällä hyvä, kohta aloitetaan lettukestit ja illalla saunotaan. Vastankin saa tehtyä tuosta takametsästä :-)

Heipsis!

Kirsikkapiirakka "Norman tapaan"


 Cherry pie and a damn fine cup of coffee!

Tein LittleB:n vinkistä (kiitos vielä!) Twin Peaks-henkisen kirsikkapiirakan niistä
Budapestin tuliaisistani. Samalla ehkä ylitin itseni, koska leipominen ei satu
olemaan vahvimpia puoliani, niinkuin ehkä jotkut teistä tietääkin...
Mutta kyllä kannatti, sillä oli muuten hyvää! Tosi hyvää! Mieletöntä!
Englanninkielinen ohje löytyy täältä :-)

Rempan väliaikatietoja; vessan seinissä on levyt ja lattiassa vesieriste.
Huomenna laatoitetaan. Jee!

Rautakauppaheräteostos
...onko se edes yhdyssana? :-D Vessan rakentaminen on ajanut meidät taas hakemaan milloin mitäkin rautakaupasta, ja samalla tarttui mukaan tälläinenkin Erittäin Tarpeellinen Ostos. Kun näin valkoiset kiuaskivet, tiesin heti "tarvitsevani" ne. Tiedättehän, se kaikkein paras perustelu ostaa ikinä mitään? Nokun mä tarviin tän! Ja koska minulla sattui olemaan tässä merkkipäiväkin käsillä, sallin itselleni tälläisen pienen turhamaisuuden; kiviä :-D Enivei, ne näyttää hienoilta tuolla pikimustassa saunassa, ja samalla valkoinen löylykiulukin sai väritoverin itselleen, ettei koe olevansa yksin ihan erilainen.

Kohta menen vähän testaamaan miten ne sihahtaa :-)