Kohti elokuuta
Lähestyvän syksyn ensimerkit on havaittavissa; emäntä kaivoi ompelukoneen jälleen pölyn alta esiin, ja ensimmäinen mustikkapiirakkakin syntyi lasten keräämistä mustikoista. Raparperit eivät tosin kalenterista välitä, ne puskevat innokkaasti uutta satoa kun kynin pensaan aiemmin ihan matalaksi. Olin tämän niksin jostain kuullut, mutta en aiemmin testannut, ja näyttää toimivan. Eli kohta saadaan kai taas tuoretta raparperipiirakkaakin :-) 

Heihei heinäkuu, tervetuloa elokuu!

Maanantain mietelause


Laitoin tuonne kaiken uuden ja hienon keskelle taulun muistuttamaan olennaisesta. En löytänyt nimitaulua etsinöistä huolimatta mistään käytettynä, joten päädyin tilaamaan sen paikallisesta rautakaupasta ;-)

Kivaa uutta viikkoa kaikille!

Hassu bongaus
Kuka muistaa vielä rumiluksen? Sen vihreä veikkapoika näkyi komeilevan oikein sisustuslehdessä, Lundian mainoksessa. Niin että ei sittenkään ihan turha kapine, vaan melkein sukua julkkikselle! On se siltikin kyllä edelleen aika ruma... :-D

Harmaa sää, lämmin mieliPerinteen mukaan tänään olisi pitänyt olla kunnon ukonilma. Useimpina vuosina on ollut. No, muuttui sääennusteiden hellepäivä sentään harmaaksi mollotukseksi, mutta ihan ei ukkosta saatu. Ellei vielä illalla ehtisi.

Muisteltiin tuossa, että siitä on nyt kaksikymmentä vuotta kun tein miehelle ensimmäistä synttärikakkua. Se on aika pitkä aika se. Ei tuo tosin silloin vielä minun mies ollut, mutta pohjatyöt oli hyvässä vauhdissa ;-) Tämän vuotinen kakku tuli kaupasta, emäntä on vissiin päässyt vuosien mittaan laiskistumaan? No, suotakoon se emännälle. Ajatus on sentään kaunis, ja kakkukin oli hyvää. Kukkiakin oli, ojan penkalta poimittuja :-D Onnea vielä ukkokulta!

Melkein valmis vessa!


Vihdoin voin sanoa että yläkerran vessa alkaa olla valmis! Viimeisetkin listat on paikoillaan ja vesi virtaa :-)Ainoastaan yksi iso asia puuttuu. Nimittäin sähkö. Valo, katkaisijat, pistorasiat, ja lattialämmitys odottavat kiltisti edelleen, että sähkömies saapuisi. Ehkä vielä joskus..? Minä en sen sijaan enää malttanut odottaa, ja siksi esittelenkin teille nyt lähes valmiin, mutta melkein pilkkopimeän veskin. (Vähän haastetta kuvaajalle... ) Pieniä loppusilauksia kyllä puuttuu muitakin, vessapaperitelineet on vasta maalattu ja odottavat asennusta, samoin naulakot on laittamatta ja peilin viereen kenties joku hylly, taulu tms? Mutta silti, väittäisin että lähes valmis!Ja se allas. Se on keltainen, tottakai! :-)


Työnjako meni niin, että pohjatyöt, eli lattialämmityksen asennus ja lattian tasoitus ym teetettiin riistotyönä sukulaisilla. Siitä eteenpäin tehtiin itse, minä hoidin pinnat ja mies paneloinnit sekä listoitukset. Kalusteet asennettiin yhdessä.


Tein altaan jo viime talvena keramiikassa, ja nyt se on vihdoin käytössä. Pikkukuppi on samaa sarjaa, sillä se oli testiversio lasitteen väriä varten. Olkoon siinä sitten vaikka kukkia, jos ei muuta käyttöä löydy.Voi että on mukavaa, meille tuli yksi huone lisää taloon! Tämä oli niin kiva projekti, että huomaan jo suunnittelevani pientä pintaremppaa muihinkin huoneisiin... ;-)

Siemenistä kukiksi
Nyt alkaa olla kukassa kaikki siemenistä kasvattamani kesäkukat. Ensimmäistä kertaa kokeilin siemenistä kasvattamista, ja aika hyvällä menestyksellä! Samettikukat olivat esikasvatuksessa sisällä, muutoin olen kylvänyt suoraan maahan. Pikkuisen on jopa ylpeä olo, ihan ite kasvatin! :-)

Korkeet paatit
Oli ne upeita ja vaikuttavia. Ja isoja. Käytiin siis tuolla kylillä katselemassa kun oli tullut suuria paatteja käymään. Päästiin kurkkaamaan kannellekin. Lapsetkin tykkäsi kovasti, eikä edes ihmeellinen on-off-sääkään lannistanut seuruettamme. Vuoroin satoi, vuoroin paistoi. Vuorot kesti ehkä muutaman minuutin kerrallaan, ja välillä tuli jo vähän pöljä olo kun veivasi edestakaisin sateenvarjon kanssa :-D Tunnelma oli kuitenkin leppoisa. Ainoastaan yksi hiprakkainen naiskolmikko meinasi pilata fiilistä, kun taklasivat laivan kannella yksivuotiaamme kumoon, ja astuivat vielä sormille mennessään. Eivätkä edes pysähtyneet! Myöhemmin sama kolmikko rähisi laivan henkilökunnalle kun eivät saaneet mennäkään joka paikkaan... No, meitä on moneen junaan laivaan, mutta yleisesti ottaen venehistä tuntui tykkäävään iloiset ja mukavat ihmiset ja perheet :-) Tall ships race jatkuu vielä huomenna, kunnes laivat iltapäivällä lähtevät, kannattaa siis käydä jos tervantuoksu ja kansainvälinen meritunnelma viehättää!

Miehen kaipuu merelle taas yltyi, mutta pitäähän sitä ihmisellä haaveita olla ;-)

Melkein maalissa

Pikkasen jo jännittää. Aamulla aikaisin on tulossa putkimies, ja jos hyvin käy, huomenna pikkuhuussissa virtaa jo vesi, ja vieläpä ihan oikeissa paikossa. Ja jos vielä paremmin, siellä on myös toimiva pytty! No, en riemuitse vielä, koska mikään ei ole rakennuspuuhissa niin varmaa kuin epävarma, mutta kyllä se nyt jo aika lähellä kuitenkin on. Sähkärikin on luvannut tulla lähipäivinä, joten ihan pian emäntä saa kaapia kädet puhtaiksi maalista, kitistä, silikonista ja akryylimassasta, ja siirtyä mukaviin stailauspuuhiin. Niitä uusien pyyhkeiden värejä ja silleen ;-)

Niin lähellä, niin kaukanaLuon siihen aamu(yöllä) olkani yli vielä haikean silmäyksen. Kuinka kutsuvalta ja lämpimältä se näyttääkään! Yhteinen hetkemme oli taas liian lyhyt, vain muutaman tunnin mittainen. Poskeni ehti tuskin hipaista tyynyn pintaa... Illalla tuli jatkettua taas omia puuhia liian pitkään. Pikkutipumme on päättänyt aamuisin napata kaikki madot, ja herätykset ovat alkaneet hivuttautua kohti epämiellyttäviä lukemia. Ylös kello 5.30, 5.20... Väsymys on aivan käsinkosketeltavaa. Kädet tärisee, muisti pätkii. Ja silti, kun illalla saa lapset vihdoin nukkumaan on vaan ihan pakko nipistää itselleen ne muutamat tunnit. Nikkaroida, maalata, surffata netissä, katsoa elokuvaa. Tai viettää hetki miehen kanssa, vaihtaa kuulumisia. Koska niin hullulta kuin se kuulostaakin, ilman sitäkään ei jaksa. Ja ennen puoltayötä en päätäni tyynyyn paina kuin äärimmäisen harvoin. Eli itseaiheutettua, jopa!

Mutta silti, vaikka aamut tuntuukin haikeilta eroilta pedistä, on se viimeinen silmäys toki kivempi luoda tuonne iloisen värisiin lakanoihin, kuin synkkiin. Aurinko alkaa paistaa jo ennen kuin avaat verhojakaan, eikä harmita enää ihan niin paljon :-)

Veski update
Eilen tuli iltapuhteina maalattua vessan seiniin pintamaalia. Samalla maalasin aulan puolelle jäävän savupiipun. Myöhäisillassa syntyi vielä alkua vessan matolle. Taso, kaluste ja hana on jo hankittuna, ja allashan meillä olikin jo valmiina koska olen sen itse tehnyt ;-) Etenee, etenee...

Ilmeen kirkastusta


Kuinka saadaan apea nuori nainen iloisemmaksi?


Annetaan hänelle uudet kengät, jotka hän saa puettua jalkaansa ihan ite. (En käsitä miten tytöt on niin paljon aikaisemmin kiinnostuneita tekemään kaiken itse..!)

 ...sitten pihalle.


Kiikutaan vähän yhdessä.Lopuksi annetaan naiselle käteen vielä kastelukannu. Mitäpä sitä muuta sitten tarvitaankaan! :-) 

Samaa ohjetta voi soveltaa usein myös isompiin naisiin... ;-)