Makoisaa juhannusta ja itsetehtyä jätskiä




Raparperipiirakka ja itsetehty raparperijäätelö olivat menestys. Tosi hyvää!

Raparperijätski syntyi ilman jäätelökonetta näin:

Laita vajaa litra kuorittuja ja pilkottuja raparpereja kattilaan, lisää pari ruokalusikallista vettä ja puolikas kanelitanko. Kuumenna samalla sekoittaen niin kauan kunnes seos alkaa näyttää koostumukseltaan hilloa. Lisää desi hillosokeria (aika kirpeä versio) ja teelusikallinen vaniljasokeria, kuumenna uudestaan. Ota kanelitanko pois ja anna seoksen jäähtyä.

Jäätelöön tarvitset 4dl kuohukermaa ja purkillisen kondensoitua maitoa (säilykehyllystä, metallipurkki). Vatkaa kermat vaahdoksi ihan perus vatkaimella, ja kääntele kondensoitu maito vaahdon joukkoon. Laita seos pakastuksen kestävään vuokaan. Lisää jäähtynyttä raparperihilloa ja sekoita massaan joko raitoina tai kokonaan sekaisin. Laita astian päälle kelmua, ja vuoka noin vuorokaudeksi pakastimeen. Superhelppoa!

Oikein mukavaa ja makoisaa juhannusta kaikille :-)

3 kommenttia

  1. Kiitos jäätelöreseptistä, ostin just ekotorilta vanhan jädekoneen ja tää meneekin kokeiluun :)

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä! Tähän ei tosin tarvita muita koneita kuin vatkain kermalle :-)

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!