Heinä-elo


Kalenterin mukaan huomenna siirrytään elokuun puolelle. Pimenevät illat ja kukkivat syyshortensiat sekä kultapallot kertovat samaa. Lehdissä näkyy reppumainoksia, ja isoa poikaa on alkanut jo jännittää syksyn ensimmäiset kirjoitukset. Kyllä se on uskottava, että kesän lehti on kääntynyt.

Nautiskellaan nyt vielä hetki kuitenkin!

Muistakaahan käydä myös äänestelemässä tuolla Pihaniksit-kilpailussa, olisin tosi kiitollinen äänistänne! Ja samalla kun äänestätte, on jokainen ääni arpa, jolla voi voittaa 500e lahjakortin nettikauppaan. Silläpä saisikin jo vaikka mitä kivaa ja hyödyllistä kotiin tai puutarhaan ;-)

Helsinki mereltä

Hääpäivän kunniaksi pääsimme miehen kanssa viettämään iltapäivää ihan kahden kesken. Kun viikonloppuna oltiin turisteina tulevilla kotikulmilla, niin tänään päätettiin leikkiä samaa täällä nykyisillä kotikulmilla. Helteisen päivän ohjelmaksi sopi mukavasti jotakin veden äärellä, ja lähdimmekin katselemaan Helsinkiä mereltä käsin. Kumpikaan ei ollut aiemmin ollut tuollaisella sightseeing-boatilla, ja se jos mikä sopi tosiaan meidän turistipäivän teemaan. Paljon veneitä, rantasaunoja ja hulppeita asumuksia ainakin Helsinkiin mahtuu, se tuli huomattua :-)

Risteilyn jälkeen käytiin vielä syömässä, istuskeltiin Espan puistossa vilvoittavassa varjossa, ja lopuksi piipahdettiin Fazerilla kakkukahveilla. Ihan täydellinen pieni irtiotto, ja lopuksi bussilla kotiin :-) Kova helle ja iso määrä ulkolaisia turisteja sai päivän tuntumaan siltä kuin olisi käynyt kauempanakin matkoilla! Ja harvoin tuolla ihan cityssä tulee pyörittyä muutenkaan.

Heipat taas!

Retkipäivä kotikulmille

Ilmastointihärpäkkeestä huolimatta näillä keleillä ei viitsi sisällä paljon kykkiä. Ja oma pihakin on tullut aika tutuksi kun viikolla saan lasten kanssa siinä aina puuhailla mielin määrin. Siksipä aurinkoisen sään sattuessa lauantaille lähdemme usein pienelle retkelle koko perheen voimin. Ja niin tänäänkin. Retkikohde on ollut viime vuosina aina vain useammin Porvoo, ja nykyään siihen on jo aika hyvä syykin. Kyseessä on nimittäin tuleva kotikaupunkimme. Ja aika nätti sellainen, eikös? :-)

Kuumaa kylmää kakkua kukkiaPäivään mahtui kakkukahvit, uimareissu omaan pihaan (itsekin pulahdin puoliksi, onko talviturkki nyt heitetty?) muhkeita lämpölukemia ja niihin hermonsa menettänyt emäntä. Kun ulkolämpötila on noin +29 varjossa, ja silti siellä on viileämpää kuin torpassa sisällä jossa on ollut aika tasaisesti +33 voi vaan arvata että lasten kanssa puuhatessa on välillä takki aika tyhjä. Eilen illalla olin jo niin huonovointinen että päädyin googlaamaan erilaisten lämpösairauksien oireta. En meinannut nimittäin pysyä pystyssä ollenkaan, niin paljon päässä heitti. Eli jostain syystä tasapaino oli lähes kadoksissa, ja olin muutenkin tosi uupunut. Tänään sitten päätin että syödään vaikka pelkkää kaurapuuroa, mutta jokin ratkaisu kuumuuteen on nyt saatava. Ja kävin ostamassa tuollaisen ehkä rumimman sisustuselementin ikinä. Mutta aaaaah, kuinka kylmää ilmaa se puhaltaakaan! Puolen tunnin käytön jälkeen alakerrassa olikin +33 sijaan enää "vain" +28, joka on jo huomattavasti siedettävämpi lukema!

Sähkölaitoksen väellä onkin jo osoite tiedossa, voitte sitten laittaa vaikka jouluna postikortin kiitokseksi? :-D


Alvar Aalto museoJyväskylän reissuun saatiin mahtumaan myös visiitti Alvar Aalto museossa. Minua kiinnostaa arkkitehtuuri, historia ja huonekalumuotoilu, ja tuolla oli tosiaan yhdistettynä noita kaikkia. Oli mielenkiintoista nähdä esimerkiksi tuo masiivipuisen jalan taivutus vaiheittan, sekä monia Aallon luonnoksia. Monet hänen suunnittelemistaan kalusteista ja lampuista ovat tälläkin hetkellä aivan huippusuosittuja, eli ainakin ajattomuus on ollut yksi hänen vahvuuksistaan. Lisäksi Viipurin kirjaston restauroinnista näytetty video sekä kuvamateriaali kiinnosti minua kovin, oman alani aiheita kun ovat. Rakennus itsessäänkin oli kiinnostava, ja erityisesti pidin siitä miten valo kulki tiloissa.

Mikäli tämä aihepiiri kiinnostaa ollenkaan, suosittelen kyllä Jyväskylässä liikkuessa piipahtamaan tuolla. Museon kupeessa oli vielä pieni kauppa, jossa oli myynnissä valaisimia, kankaita, julisteita ja pienesineitä.