TäälläTäällä ollaan, vaikka vähän hiljaisempaa on blogissa ollutkin! Elo on nyt aikalailla raksaa, raksaa, raksaa. Ja flunssaa ainavaan. Mutta edistystä on tapahtunut monellakin rintamalla, eli ei nämä ponnistelyt hukkaan ole menneet :-)

Eilen ihmeteltiin taas sääilmiötä, kun taivaalta ropsahti oikein kunnon raeukkoskuuro. Rakeet tulivat niin vauhdilla, että monista pensaista lähti tukoittain lehtiä irti. Isompilehtiset, kuten raparperit ovat aivan täynnä reikiä. Lapset olivat toki innoissaan, kun kuuron jälkeen sai tehtyä lumipalloja rännien alle kertyneistä kasoista. Ei ihan perinteinen elokuinen ajanviete!

Viikonlopulle onkin taas mukavaa puuhaa tiedossa, pihan siistimistä ja pieniä retkiä. Ensi viikko alkaa aivan erityisen merkittävän tapahtuman kera, meillä tulee olemaan nimittäin tämän nykyisen talon lopputarkastus. Halleluja! Hyvähän se on vielä ehtiä tekemään alta pois, ennekuin alkaa aivan toden teolla humpat siellä uudella raksalla :-D Sitten saadaankin nauttia jälleen "vain" yhden raksan elämästä. On tämä ja, olisikohan tähän vaivaan jokin lääkitys..? :-D

Kivaa loppuviikkoa kaikille!

P.S.  Instagramissa voi seurailla puuhiani vähän arkisemmalla tasolla, löydyn sieltä nimellä Lyde_talostakoti.

Haalarikansaa
Syksy. Tervetullut, odotettukin. 
Kesä oli hyvä, kaunis ja lämmin, silti hyvästelen sen tänä vuonna ilolla. Syksy on hyvien muutosten aikaa.

Pienimmille sai pukea tänään päiväunille jo haalarit päälle. Pikkuveli sai siskon vanhan ruskahaalarin. Eipä tiennyt tuo kangas aikoinaan jonkun ikkunassa verhona roikkuessaan mihin vielä päätyykään. Lämmittämään pieniä ihmisiä syksyn tuiverrukselta. Nukellekin piti saada makuupussi, siihen kävi mummon tekemä lapanen hyvin :-)

Täsmällinen syysfiilisTuli taas se fiilis. Jo eilen aloin miettimään että pitäisikin ottaa pihlajan oksia sisään maljakkoon. Ja että niiden kanssa kävisi kivasti tuo messinkinen kori. Ja että olispa omenoita...

Taidan käydä tarkasti kuin ne kuuluisat alppimaan kellot. Siitä eilisestä päivälleen vuosi sitten olen ottanut nuo ylläolevat kuvat (jotka nyt kierrätyksen hengessä laitoin tähän uudestaan) eli nähtävästi tässä vaiheessa elokuuta on aina tälläinen vaihe :-)

Ihania kirpeitä aamuja kaikille!

Tiistai vissiin

Lomaleijumisesta on tömähdetty jälleen tukevasti maan kamaralle. Huusholli on kuin pommin jäljiltä, matkalaukku vieläkin purkamatta ja vettäkin sataa. Mutta yksi asia jaksaa hymyilyttää ihan erityisesti. Vaikken tällä puolella ole paljoakaan teitä raksajutuilla piinannut, nyt on ihan pakko vähän hehkuttaa. Me vietiin eilen nimittäin rakennuslupahakemus sisään! Tuuletusta! Aaltoja! Wohoo!

Kiepautin eilen huivin kaulaan kun lähdettiin ulos. Silti kurkussani on nyt kaktus. Tavallaan kyllä tiesin että flunssa tulee olemaan tuliainen reissusta (käytiin Globenin päällä Skywiew-vaunuilla, ja siellä pienessä umpinaisessa tilassa neljä ihmistä aivasti oikein mehevästi...), siksipä ostin vielä toiseksi tuliaiseksi itselleni uutta teetä. Hyväähän tuo on, ja purnukkakin on ihan katseenkestävä :-)

Oi mikä hotelli!


Otettiin isovanhempien avustuksella pieni irtiotto arjen ja raksan pyörteistä, ja suunnattiin Tukholmaan. Siellä oli sattumalta meneillään isot kaupunkifestivaalit, ja  joka puolella kaupunkia oli tarjolla huikeaa ilmaisohjelmaa. Reissu oli kyllä kaikinpuolin oikein onnistunut! 

Hotellimme oli ihastuttava Story Hotel Signalfabriken, ja halusinkin jakaa tämän ihanuuden kanssanne. Sisustus oli raikkaan erilainen suurimpaan osaan hotelleista verrattuna. Paikassa oli vahvasti industrial-henkeä, olihan rakennus oikeastikin vanha paloasema. Materiaalit olivat melko rouheita, oli paljasta betonipintaa, tiiliseiniä ja erilaisia rakenteita oli jätetty reippaasti esiin. Koko sisustuksen väritys oli tumma ja maanläheinen, mustaa, tummaa harmaata ja kuparia. Lisänä oli pieniä raikastuksia vihreillä ja jopa neonväreillä.

Myös hotellin toiminnoissa oli uutta ajattelua, varsinaista respaa ei ollut, vaan sisäänkäynti tapahtui ravintolan kautta, ja kirjautumiset hoidettiin asiakaspäätteellä. Aamiainen oli riittävän monipuolinen vaikkei aivan notkuvat pöydät olleetkaan. Huone oli siisti ja tilava, sisustus samaa kivaa tyyliä kuin muuallakin. Lastenvaunujen kanssa tuolla olisi ollut hankalaa, koska joka suuntaan tuli vastaan portaita, mutta aikuisille ja isompien lasten kanssa matkustaville voin ehdottomasti suositella! Kaiken muun kivan lisäksi hotelli oli myös todella edullinen, ja emme oikein keksineet että miksi. Luultavasti sijainti aivan ydinkeskustan ulkopuolella vaikuttaa asiaan? Keskustaan pääsi sujuvasti metrolla ja junalla, molempien pysäkit olivat aivan hotellin läheisyydessä, ja matka kesti noin reilun kymmenen minuuttia. 

Nyt taas uusin voimin kohti uutta viikkoa! :-)


No nyt ne alkoOdotettu koulujen alku. Ja eskarin.

Tänään tuo lastemme iso ikähaitari on tuntunut taas selkeämmin. Isoimmalla lähti käyntiin jo abivuosi. Ja pienin vasta konttaa ja on ihan äitin kainaloinen. Naureskeltiin siinä ison kanssa, että pikkuveli mahtuisi aika näpsäkästi reppuun :-) Tyttöteini on yläasteella, ja pikkutyypeistä isoin aloitti eskarin. Meillä on siis vielä tämän lukuvuoden ajan tälläinen hassu välitila jolloin kukaan ei ole ala-asteella. Ensi vuonna alkaakin sitten pitkä putki ala-astekuvioita, jonka laskin jatkuvan katkeamattomana vuoteen 2027..! Silloin siis nuorimmainenkin menee yläasteelle. Meinaa ihan hikeä pukata kun miettii kaikkia niitä tulevia unisia talviaamuja, kirjojen päällystyksiä (vaikka tykkäänkin kyllä) ja vanhempainiltoja... Toisaalta tulossa on myös rutkasti ihania oppimisen hetkiä, oivalluksia ja uusia kavereita <3 Koetan nyt pysyä kuitenkin vielä tässä hetkessä, vaikka mieli välillä vaeltaakin. Onneksi nyt pienimmät ovat vielä niin pieniä, että ihan kaikkia ei tarvitse saatella aamuisin tuonne maailman tuuliin :-) 

Onnea kaikille lapsosille opintielle, ja voimia kaikille vanhemmille! 

Superkuu


Illalla piti vielä valvoa kun innostuin valokuvaamaan "superkuuta". Piti vähän harjoitella, minulla ei ole kuukuvaamisesta mitään kokemusta ennestään. Erilaisten kokeilujen jälkeen sain otettua ylläolevan otoksen johon olen aloittelijana tyytyväinen. Siinä oli käytössä asetukset 1/160s, f/11,0 ja iso200. Polttovälinä oli 135mm (kuvaa on rajattu reilusti).


Alemmassa kuvassa tuli esiin kauniit pilvet, mutta tässä kuun kuviointia ei näy lainkaan. Tässä oli käytössä 1,0s, f/20 ja iso 3200. Polttoväli 135mm.

Ottiko kukaan muu kuvia kuusta eilen?


Isopieni


Minijäppinen täytti jo 10 kuukautta. En voi uskoa miten tämä aika lentää! Parin kuukauden päästä siis jo ekat synttärit... Ihan niinkuin jokaisen lapsen kohdalla vauva-aika olisi mennyt aina vain nopeammin? Mutta lapset kasvaa, niin tämän elämän kuuluu mennäkin :-)

Ihana Luck


Kävipä niin, että käydessämme taannoin asuntomessuilla näimme monta kaunista taloa, mutta ei ihan kaikkia. Varsinkin yhden missaaminen jäi jälkeenpäin harmittamaan oikein toden teolla. Olin nimittäin etukäteen lehdistä selaamalla rankannut talo Luckin omaksi ennakkosuosikikseni. Ja sitten siinä messupöhössä unohdin käydä siellä! Voiko kukaan olla niin, kröhöm, hölmö? No, helposti näköjään :-D


Asia korjaantuikin eilen oikein korkojen kera. Pääsin nimittäin käymään messuilla vielä uudestaan! Kiitos miehelleni joka käytti yhden lomapäivänsä että emäntä pääsee reissuun (pus!) ja erityisesti kiitos talo Luckin emännälle, joka tarjosi minulle oikein VIP-vierailun (puspus!).

Rakastin talossa yksinkertaisesti kaikkea. Värejä, sisustusta, kierrätysideaa. Uskallusta tehdä asiat vähän eri tavalla. Kontrasteja, selkeyttä. Mustaa ja valkoista. Laatattomia kylppäreitä. Saunaa. Köynnösmuuria. Leikkisyyttä ja valoa, valaisimia. Atriumpihaa. Keinuja terassilla. Lehmiä (!) takapihalla.
Mutta aivan erityisesti ihmisiä talossa! Niitä asukkaita, olihan siellä tosiaan muutama muukin ihminen paikalla... :-) Joskus elämässä kohtaa tyyppejä, joiden kanssa synkkaa heti, ja tuntuu kuin olisi tunnettu aina. Heidi oli yksi tälläinen henkilö. Terkkuja vaan sinne Jyväskylään, toivottavasti kohtaamme vielä! Niin ja kiitos vielä vip-päivästä! Very Important, indeed :-D

Koska keskisuomen suunnalla on kuulema tapana uutisoida ihan kaikki, (kuten eräänkin messuperheen ruokapöydättömyys...) niin minunkin vierailuni päätyi ihan otsikoihin asti :-D Heidin blogia kannattaa käydä lukemassa muutenkin, siellä saa kurkistuksen aivan hillittömiin kommentteihin mitä ihmiset suustaan päästelee!

Ja hei, perjantai! Ensi viikolla alkaakin sitten taas koulut ja toisenlainen arki. Ihanaa sekin :-)