Décembre henkaritMikkelin kirppikseltä tuli mukaan tälläiset lastenkokoiset retrohenkarit. Näihin liittyy pieni tarina. Minulla oli aikanaan yksi tälläinen aikuistenkokoinen henkari, vihreä, ja vieläpä äitini vanha. No, viimeisimmän muuton lähestyessä mies vei sen epähuomiossa miljoonan muun "ylimääräisen henkarin" kanssa roskiin, ja tämä on minua jaksanut harmittaa kyllä vieläkin ajoittain. Vaikkakin kyseessä on vain henkari, maallinen mammona, tai no, ei edes mammona vaan ihan vaan henkari, niin silti on pikkuisen kismittänyt.  Siksipä nappasinkin nämä hetkeäkään epäröimättä mukaan kun siellä kirppiksellä näin, lievittämään tätä kismitystä. Sopivasti oli vielä kaksi kappaletta, voin laittaa vaikka jotkut poikasten kivat vaatteet esille näihin.

Décembre Oy oli Marimekon perustajan Armi Ratian 1970 perustama yritys erilaisten sisustustavaroiden ja Marimekon markiisikangaslaukkujen suunnittelua ja markkinointia varten. Décembren pääsuunnittelijana toimi hänen poikansa Ristomatti Ratia. Yritys suunnitteli ja markkinoi mm. Palaset-tuotteita, muita muovituotteita, valaisimia, markiisilaukkuja, peltitarjottimia ja -purkkeja ym. Marimekon omistukseen Décembre siirtyi vuonna 1983, ja toiminnasta jäi jäljelle pian vain Sulkavalta hankittu Décembren laukkutehdas, jossa osa Marimekon laukuista yhä valmistetaan (lähde Wikipedia).


Aiemmin olen joskus löytänyt saman valmistajan kulhon kolmella eurolla, ja se on meillä ihan päivittäisessä käytössä. Hauska yhteensattuma muuten sekin, että kävin tänään ostamassa miehelle syntymäpäivälahjaksi juurikin tuon Ratian suunnitteleman Marimekko-olkalaukun ;-)

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!