Verhomekko




Ihan itte tein! Uskoisitteko?! Kyllä äitee on nyt ylpee. Aineksina vanha verho ja vuorina lakanaa. Kaavaa ei löytynyt tähänhätään, joten kaavanmuokkaustakin pääsin harjoittelemaan samalla, kun muunsin tuon potkuhousujen kaavasta. Jottei olisi ollut liian helppoa, niin mekko on kokonaan vuoritettu. Syystä että minulla ei ole saumuria, ja halusin kuitenkin huolitellumman ulkonäön myös mekon sisäpuolelle. Ohjeita lunttasin taas Tosimummon blogista. Siellä on paljon hyviä ohjeita kuvineen! Tämä tumpelo kiittää :-)

Tämä oli itseasiassa harjoituskappale, varsinainen mekko on tulossa ristiäisiin, mutta en viitsinyt alkaa ompelemaan elämäni ensimmäistä vaatetta suoraan marimekon kankaasta... Ja muutoinkin että näen onko kaava nyt sopiva vai ei. Olkaimiin en ole tyytyväinen, en saanut työtä käännettyä niissä tarpeeksi tasaisesti, eli niistä tuli vähän epäsymmetriset. Saatan muuttaa ne vielä kulmikkaiksi siihen lopulliseen versioon. Ja noiden neppareiden kanssa kävi ekan kohdalla vähän köpelösti kun en ensin tajunnut mitenpäin nappi siihen pidikkeeseen laitetaan. Toisesta tuli siksi vähän ruma kun paukutin ja paukutin vasaralla ennenkuin alkoi järki luistamaan. Eli siksikin hyvä että tuli tehtyä tämä harjoitus!

Hauskaa vappua kuomat!

5 kommenttia

 1. Aivan ihana mekko! Ja varmaan kivasti kulunut pehmeäksi, kun on vanhaa verhoa.

  Noita pienenpieniä on kiva tehdä, pienestä kankaanpalasesta vähällä vaivalla saa uniikkia ihanuutta aikaiseksi.

  Juhlamekosta kuvia sitten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Sievän mekon olet pikkuisele ommellut. kelpaa siinä vappua viettää.

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Tosimummo on mullakin kirjanmerkeissä )

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko - mahtavat värit. Et sitten oikeesti ihan helpoimman kautta lähtenyt tekemään :) tosi hyvälle näyttää. Itse en ole sitten yläasteen noita neppareita paukutellut, mutta kyllä ne vaan hyville näyttää. Pitäis joskus uskaltautua itse kokeilemaan. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia vaan, mekko on tosiaan kauniin värinen. Minulla on ollut nuokin kankaat jo vuosia komerossa odottamassa tätä ompeluherätystä, ja nyt kun alkaa päästä vähän jyvälle hommasta, olenkin kiitollinen itselleni että olen jaksanut vuosia näitä kankaita hamstrata ja hillota kaapeissani. On mistä valita! Pitää vaan vielä harjoitella ankarasti, yhden vaatteen kokemus ei vielä tee ompelijaa ;-)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!