nukkuisin minäkin jos saisin

Meillä on pieni päiväuniongelma. Pikkupojista varsinkin nuorempi tarvisi vielä kipeästi päikkärit, mutta niiden nukkumista vastaan taistellaan ankarasti. Lisäksi tulin totuttaneeksi nuo pienempinä nukkumaan aina rattaissa, niin nytpä on aika turha ehdotella että menisitkös sänkyyn nokosille. Kun ei mene niin ei mene. Vielä ennen vauvan syntymää oli jonkinlainen mahdollisuus saada ainakin toinen nukkumaan lykkimällä poikia tuplavaunuissa riittävän pitkään, mutta sittemmin on sekin mahdollisuus ollut aika hankala toteuttaa. Eikä P enää suostu rattaiden kyytiin, eikä toisaalta jaksa kävelläkään niin pitkää matkaa kuin nukuttaminen vaatisi. Lisäksi vauvaa pitäisi kantaa tuolloin liinassa tms, ja siinä tulee molemmille osapuolille niin kuuma, että sekään ei ole oikein toimiva ratkaisu tähän.

Mikä siis avuksi? Nyt ainoat mahdollisuudet ovat oikeaan aikaan ajoitettu automatka, tai sitten vaan porskutetaan koko päivä ilman niitä päiväunia. Ja usein jälkimmäinen vaihtoehto päättyy siihen, että poika nukahtaa alkuillasta sohvalle tms... Ja ilman unia on taas kaikki jotenkin tosi vaikeaa (ainakin äidille). Lisäksi bonuksena unilta heräämiseen liittyy lähes poikkeuksetta ihan kamala raivari joka kestää ja kestää, joten vähän hankalaa tämä unihommeli nyt on. Mut hei, vähänkö olisi hienoa, jos kaikki kolme pienintä nukkuisi joka päivä päiväunet, ja tietysti samaan aikaan. Ja lehmät lentäisi, ja minä voittaisin lotossa, ja puissa kasvaisi karkkia, ja...

"Sillä on nyt vaan sellainen vaihe". Niinpä. Ainahan on joku vaihe, ja sitten tuleekin jo uusi vaihe. Ainoa asia joka on lasten kanssa täysin varmaa :-D

6 kommenttia

 1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesänjatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Söpis kuvasarja, vaan ei varmasti helpointa äidille. Tuo vaihe, kun päikyt vielä tarvitsisi, vaan kun ei huvita on kurja ja päikyltä heräämisraivarit on toosi keljuja, myös aikuisilla... ;) Ja kun niitä päikkyilijöitä on useampi - hmm, nostan hattua ja toivotan jaksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu söpöjähän nuo possut on, varsinkin nukkuessaan. Onneksi nää vaiheet menee aina ohi :-)

   Poista
 3. Meillä on kuule ihan sama härdelli tällä hetkellä, että ei nukuta päikkäreitä ja nukahdetaan iltasella viiden-kuuden aikoihin sohvalle. Jos annan nukkua vain sen kymmenisen minuuttia, niin hirveällä huudolla noustaan ylös ja se huuto vain jatkuu ja jatkuu. Jos taas en heti herätä ja pieni nukkuu lähemmäs tunnin, niin on aika kiva ilta tulossa nukkumaanmenon suhteen. Äiti nukahtaa ennen lasta :) Sanon samaa, tämä on nyt vaan sellainen vaihe....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lohduttavaa toisaalta että samaa kuviota on muillakin... En tietenkään toivoisi tuota raivoamista ja väsymyskiukuttelua kenellekkään, mutta silti tieto siitä että taaskaan emme ole yksin tässä "veneessä" antaa voimia. Tsemppiä sinne teillekin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!