Neulemekkokokeilu


Olin tehnyt aiemmin tarkempaa, ohjeiden kanssa pakerrettavaa ompelusta, ja teki mieli tehdä vastapainoksi jotain tosi "sinnepäin". Lopputulos on tässä, vähän hassun muotoinen neulemekko. Tämän kanssa en mittanauhaa, silitysrautaa enkä paljon nuppineulojakaan vaivannut. Nyt mentiin näppituntumalla, ja tosiaan sinnepäin. Ihan rentouttavaa sekin, että lopputuloksella ei oikeastaan ollut niin väliä, tekemisen ilo oli nyt tärkeintä. Ja toisena tarkoituksena oli kokeilla miten tuollainen neuloskangas käyttäytyy.

Materiaalina mekkoon oli keltainen neulepaita, ostettu joskus kirppikseltä parillakymmenellä sentillä juuri sillä ajatuksella että siitä voisi joskus tehdä jotakin. Kankaan ei ole pakko olla aina uutta, tai edes suoranaisesti kangasta, vaan omasta vaatekaapistaakin voi löytää hyviä aihioita näihin pieniin ompeluksiin joihin ei paljoa kangasta mene. Samoin kirppiksillä voi katsella kuoseja myös sillä silmällä, vaikka vaate itsessään ei miellyttäisikään, mutta siinä on joku kiva juju, väri tai kuvio, voi niitä ajatella edullisena matskuna.

Leikkasin paidan sivusaumoista auki ennen kappaleiden leikkuuta, ja mekon helmaan jätin puseron valmiin helman. Kaula-aukosta raksin tuon kaitaleen irti ja käytin sitä myös mekon kauluksella. Mekon etuosaan tein hauskan ympyrätaskun, joka on reunoista auki, ikäänkuin muhvi. Takana on lyhyt vetskari helpottamaan pukemista.

Sovituskuvien ottaminen on muuttunut lähes mahdottomaksi, kun malli ei suostu olemaan enää yhtään aloillaan :-D

Ja lopuksi, koska kyseessä oli paita, siinähän oli tietysti myös hihat. Toisesta tuli pimulle pöhkö hattu, reunan käänsin vain kaksinkerroin ja kujaan ohut kumppari. Tupsukin syntyi kun kursin hihansuun vain rypylle. Tekisinkö toisesta hihasta itselleni samanlaisen..?

Vaikka mekosta tuli liian iso ja muutenkin tosiaan erittäin sinnepäin, eipä tuo haittaa. Eihän sen ompelunkaan tarvi aina olla niin ryppyotsaista puuhaa. Vaikka eipä se kyllä ole ollut sitä ennenkään!

4 kommenttia

 1. supersuloisia, niin neiti kuin uudet vermeet!

  VastaaPoista
 2. Olisipa ollut punainen neule niin olisi tullut hieno tonttulakki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kukas sen sanoo että tonttulakin pitää punainen olla :-D Tää on tämmönen ympärivuoden tonttu!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!