Hyvä rusketus


Terassilaudoitus sai öljyn pintaansa. Ennen ruskeat kestopuut oli vaalentuneet muutamassa vuodessa tosi vaaleiksi, eikä ruskeasta ollut enää tietokaan. Siispä päädyimme värilliseen öljyyn.
Lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva, eikä yhtään liian tumma niinkuin ensin vähän pelkäsin. Sävy oli valmis ruskea, ja aine Valtti kaluste-ja terassiöljy. Sitä taisi olla valmiina mustaakin, se olisi voinut kyllä olla myös aika säväyttävä!

Tuossa muutamana päivänä kun noita on sutinut, tuli myös maalarille kaupan päällisinä aika hyvä sävy hartioihin. Ei tosin pelkästään ruskea, vaan sanoisinko punertava :-D Mutta onhan se ihanaa että ilmat suosii! Jos saisin toivoa, ne voisi kyllä suosia muutaman asteen vähemmänkin, alkaa olla jo vähän tukalaa...

Kiva kun sai taas yhden homman tehtyä pois kuleksimasta, ja lopputuloskin miellyttää! :-D Seuraavksi olisikin sitten vissiin vuorossa varaston maalausta?

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Juu se on ihan kiva juttu, halusin tuohon kohtaan ehdottomasti piippuköynnöksen että seinä muuttuisi kesäisin aina vihreäksi. Se kun näkyy suoraan meille sisään olkkariin. Jotta kasvi saatiin siihen istutettua, oli pakko tehdä sille tuollainen upotettu "allas".

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Suojaatko talvella jotenkin tuota terassin kukkapenkkiä? Se on tosi kaunis! Teillä ihanan kesäistä.Viime yönä meillä sää viileni tukalasta koleaksi. Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee sille talvella mitään. Siellä on tosin asennettu jo tekovaiheessa styroksia seinille ja pohjalle, eli vaikka se onkin ikäänkuin ruukku, on kasvit talvehtineet siinä ihan hyvin. Toisin kuin esim tuossa termoruukussa (näkyy kuvissakin, jossa nyt kesäkukkia) jossa villiviini kuoli talvella. Luulen että tuo terassi suojaa kuitenkin sen verran että juuristo ei ole ihan niin paljaana kuin tuossa pelkässä ruukussa, ja lisäksi onhan tuossa paljon enemmän maata, olikohan 600 litraa.

   Poista
 3. NO samaa tulin sanomaan miekin, että tuo upotettu kukkapenkki on aivan mainio. Tuo ihanaa vihreää patiolle ja tosi siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan! Tykkää tosiaan erityisesti siitä että nuo kasvit näkyy sisään, meillä kun on tuo varasto aika lähellä taloa, ja olkkarin ikkunat siinä kohdassa. Ajattelin, että vihreä varaston seinä sointuisi paremmin sisustukseen kuin punainen ;-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!