Ne tuoksut ja äänet jotka tuo syksyn
Aamuissa on jo kirpeä tuoksu. Illoissa kontaktimuovin rapina. Tuoksuissa on myös pian kylmät omenat, havumetsä ja sienet. Aurinko paistaa viistommin, ja illat pimenevät jo niin mustiksi että on aika etsiä kynttilöitä esille. Syksyn tuloon voisi liittyä myös haikeutta, mutta tänä vuonna tervehdin sitä ilolla. Kiva kun tulit! Odotan kovasti myös jo aikaa että saa käyttää pipoa ja kaulaliinaa, ja sytyttää takkaankin tulet rätisemään. Ihanan tunnelmallista!

Hauska messinkinen (?) kori löytyi Kontista muutamalla eurolla, ja sen tummunut ja laikukas pinta kirkastui huomattavasti kun pyyhin sitä ensin pehmeällä sienellä ja etikka-suolaliuoksella, huuhtelin, ja sen jälkeen vielä ruokasoodavedellä. Kuulema tuhkallakin olisi voinut kirkastua. Kuparin kiillotukseenhan on myös ketsuppi hyvä niksi. Mies aina nauraa kun raahaan ihan kammottavan näköisiä juttuja kirpparilta, että joku kikka sulla tuonkin putsaamiseen taas on. Ja niin usein onkin ;-)

Kivaa uutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia

 1. Hieno kori.
  Punaiset pilajanmarjat ja omenat ovat niin suksyn tuojia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja hauskasti tämä vuodenaika tuntui vaihtuneen ihan kerralla, samoin kuin keväälläkin hypättiin täydestä talvesta suoraan kesään. Ja nyt helteestä kirpeään syksyyn :-)

   Poista
 2. Aamulla töihin kävellessä (tähän huutomerkki. Yleensä autoilen tuon noin kilometrin matkan. Enkä sittenkään meinaa keretä!!! Kun asuu liian lähellä, muka aina ehtii tehdä vielä yhden jutun...ja sit onkin jo hoppu.) mietin, että nää aamut on ihania. Vielä tarkenee paljain säärin ja käsivarsin, vaan ilmassa on jo aavistus syksyn kosteutta ja kirpeyttä.

  On noita konsteja tosiaan monia. Usein turvaan pullotettuun tehoon, toisinaan sitten innostuu perimätietoon. Ruokasooda, sitruuna ja etikka on ehkä eniten käytetyt vaihtoehtoiset pesuaineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, aamuisesta kävelystä tulee niin hyvä mieli ja kunnollinen olo! Joskus kun on jotakin menoa ollut heti aamusta, tuntee kuuluvansa yhteiskuntaan, jos tajuat :-) Tämä on kyllä just paras vaihe, kun saa nauttia sekä kesän että syksyn parhaista paloista!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!