Torstainen puhtipuuska


Viime aikoina ei ole blogissa näkynyt paljoakaan kotikuvia. Syystä että. Viimeaikoina ei nimittäin ole tullut erinäisiin (teko?)syihin vedoten siivottua riittävästi. Tai siltä täällä on ainakin näyttänyt. Oikeasti minusta tuntuu että siivoan jatkuvasti, mutta joko sotkijat ovat muuttuneet nopeammaksi, tai sitten minun raivaustahtini on hidastunut. Kasoittuminen on nimittäin päässyt pahasti valloilleen, ja kasoja onkin sitten kaikkialla. On sanomalehtiä, leluja, likapyykkejä, puhtaiden vaatteiden pinoja. Tärkeitä papereita odottamassa lajittelua, pussukoita ja nyssyköitä. Ovenpielet täynnä tahmaisia kädenjälkiä. Kenkiä. Epämääräistä kamaa menossa varastoon jne, jne.

Tänään iski sellainen perinteinen apinanraivo, jolla päätin käydä kasojen kimppuun. Siivosin, raivasin, lajittelin, pyyhin, moppasin ja putsasin niin, että olin aivan aidosti hiestä märkä. Muutaman tunnin jaksoin oikein kunnon temmolla, ja sain kuin sainkin alakertaa jo lähemmäs ihmisasumuksen olotilaa. Mutta vasta lähemmäs. Jos jaksaisin samalla tahdilla paiskoa joka päivä, täällä saattaisi vielä joskus olla jopa ihan siistiäkin! Kyseessähän on ihan selkeä yhtälö, on vain kyse siitä, kumpi on nopeampi, Raivaaja vai Kasoitus, eikö niin?

Miten te muut sen teette? Kuinka monta tuntia päivässä pitäisi käyttää siivoamiseen, että koti pysyisi siistinä ja kauniina? Vai asuuko muilla vaan siistimpää väkeä jotka oikeasti korjaavat jälkensä? Jos ei olisi rahasta kiinni, palkkaisin kyllä siivoajan. Ja pesettäisin jollakulla nuo ikkunat :-D 

No, mutta nyt pieni hetki kera ansaitun kahvikupin ihaillen kätteni jälkeä. Ennekuin se on taas muisto vain ;-)

12 kommenttia

 1. No eipä ole minunkaan blogissa kotikuvia näkynyt, ihan samasta syystä:) Juuri tuossa kalenteria katselin ja mietin, milloin olisi sellainen päivä, että koko perhe olisi jossain muualla ja minulla vapaata, että voisin rauhassa raivata. Tosin tähän sotkuun ei ihan yksi päivä riitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole siis ainoa :-) Välillä tuntuu että olenko vaan laiska vai mikä siinä on kun en pysy sotkun kanssa samassa tahdissa, vaan tuntuu että se on aina minua ainakin askeleen edellä..? No, joskus sitä vielä kaiholla muistelee näitä vuosia kun oli pieniä kenkiä eteinen täynnä. Ehkä pitäisi vaan antaa itselleen vähän armoa?

   Poista
 2. ...eli teillä on normaalia lapsiperheen arkea...:)
  Vaikka täytyy sanoa, että meillä kaksi aikuista ja tuntuu, että silti saan siirrellä ja raivata tavaroita. Eikä aina miehen tavaroita...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä pokkana väitän että muiden tavaroita nostelen kuin omiani :-D

   Poista
 3. On sitä sotkua ja niitä kasoja muillakin, vaikka sitä yleensä muuta kuvittelee. Yllätysvierailut ystäville avaa silmät :D

  Meillä mua eniten ottaa aivoon kasat ja kengät. Ja ympäri huushollia jätetyt astiat, käytetyt. Mun puolesta saa syödä muuallakin kuin keittiössä, vaan VIEKÄÄ ASTIAT TISKIIN!!!!!

  Oon tullut siihen tulokseen, että kaaos (ojoittain hirveä toisinaan siedettävä) jatkuu niinkauan kuin täällä asuu muitakin kuin minä. Enkä kyllä ole ihan varma senkäänjälkeisestä kasattomuudesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi astiat kulkeudu, mutta on niitä yleensä sitäkin komeampi keko tuossa tiskipöydällä. Ettei vahingossakaan tule laitettua koneeseen... No, isoilla lapsilla on sentään omat tiskikonepäivät, eli parina päivänä viikossa saan siitä hommasta vähän helpotusta. Mut tää kaikki muu ryönä... Uuh! Mä niin nauttisin sellaisesta siististä kodista jossa jokaisella tavaralla olisi oma paikkansa, ja ne tavarat myös olisi niillä paikoillaan. Ehkä sitten eläkepäivillä?

   Poista
 4. Hauskat nuo taulut portaikossa!
  Ja sotkuista... teillä sentään sitä porukkaakin enemmän, vaan milläs selität kasat ja sotkut kahden aikuisen&yhden lapsen huushollissa - hmmmm. Mutta nyt on meilläkin siivottu - alakerta... Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosiaan tuntuu että pyöritän seitsemän hengen hotellia täällä, kun on aika monta sotkijaa ja aika paljon vähemmän siivoajia. Vaikka kyllähän täällä muutkin toki siivoilee, minä taidan vaan olla se jota nämä sotkut eniten häiritsee ;-) Viikonloppuja sinnekin!

   Poista
 5. Itse kannatan juuri tuollaista puuskittaista siivousta, koska silloin se tuntuu ja näkyykin jossain, ei koko ajan jaksa nyppiä. Siitä tulee niin puhdistautunut olo henkisestikin kun on saanut räjäytettyä kaikki paikoilleen ja vielä parempi jos totisesti saanut vielä siivottuakin oikein eli esim pyyhittyä lattiat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei valitettavasti näy tulos pitkään vaikka kuinka saisikin tehtyä kerralla isomman siivouksen. Sitä nyppimistä on vaan ihan pakko harrastaa koko ajan, ja siinä taidan olla liian hidas kun kaaos ehtii silti kasautua :-D

   Poista
 6. Mä luulin kans aina, että me ollaan ainoot, joilla kertyy noita kasoja, kunnes menin yllätysvierailulle kaverin luo. :D Ainahan sitä siivoaa ennen sovittujen vieraiden tuloa, ja sisustuslehtien kuviin sitä vasta siivotaankin! Harva varmaan jaksaa pitää kotia aina siistinä. Varsinkaan, jos talossa on lapsia. Pitää vain olla itselleen armollinen! Vertaistueksi laitan aina silloin tällöin Facebookiin niitä sotkukuvia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn kyllä tosi vähän nykyään kylässä missään, että voihan sekin vaikuttaa? Ja jos käynkin niin lähinnä täällä jollain naapurilla, ja niillä käy kaikilla (!) oikeasti siivoojat, eli niiden huushollit onkin sitten aika erinäköisiä kuin meidän ;-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!