Pihalle sähköä, valoa ja toivottavasti myös punatulkku


Mies halusi laittaa lyhteen siinä toivossa että nähtäisi punatulkku. Meistä molemmat muistaa että lapsena punatulkku oli ihan tavallinen näky, mutta kumpikaan meistä ei ole nähnyt tuota somaa lintua vuosiin. Vuosikymmeniin..? Nyt sitten vaan odotellaan toiveikkaana.

Pienet pojat leikkelivät äidin kaavapaperista hiutaleita, ja äiti sai ennenaikaisen joululahjan; pihavalon! Tarkoituksena oli että valo valaisee pihlajaa alhaaltapäin, mutta näyttäisi siltä että pitää odottaa vielä muutama vuosi että puu kasvaa. Ihan tyvelle en lamppua saanut kun kesällä sitä jo laittelin paikalleen, koska puun juuret tulivat vastaan. Mutta kasvaahan puu tosiaan isommaksi. Samalla kun sähkäri saatiin vihdoin paikalle, kytkettiin myös yläkerran huoneiden netti- ja antennitöpselit. Lisäksi teetätin ylimääräisen pistorasian etupihalle jotta saan joulutalvivalot paremmin tuijaryhmään. Nyt alkaa siis vihdoin olla kaikki sähkötyöt tehty, eli talon lopputarkastus on taas askeleen lähempänä. Vastahan tässä on kolme vuotta asuttu... :-D

Tälläistä vähän vähemmän jouluista välillä!

6 kommenttia

 1. Voi miten tomeran näköinen saksija...:)
  Meillä kyllä ilmestyy lintulaidalle punatulkkuja, mutta vähemmän niitä on, kuin muita lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, missähän meidän punatulkut piileskelee? Me asuttiin kyllä molemmat lapsuus eri kaupungissa, eli voikohan siitä löytyä selitys?

   Poista
 2. Lumihiutaleiden leikkely taitaa olla niitä perinteitä jotka pysyy ja pysyy. Meilläkin niitä leikellään, itsekin tykkään puuhasta. Mun isä oli puuhassa älyttömän taitava. Lapsuudenkodissa talvista keittiön ikkunaamme kadehti koko naapurusto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivaa! Nykyään siihenkin löytyisi netistä erilaisia hienoja malleja jos haluaisi vähän hifistellä, mutta toistaiseksi olen tehnyt ihan omasta päästä. Tai antanut lasten leikellä :-)

   Poista
 3. Kiva kun jätit mun blogiin linkin, niin osasin tulla kurkistamaan tänne, kiitos!!

  Iloista joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit!

   Samoin teille, aika pianhan tuo onkin :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!