Kukkii jo, ainakin melkein!

Kävin työntelemässä pienimpiä rattailla päiväunille ja jäin sen jälkeen pihalle nauttimaan auringosta. Samalla tutkin kukkapenkkejä läpi melkein nenä maata viistäen, ja siltä etäisyydeltä tarkasteltuna löytyikin elämää jo vaikka kuinka. Jopa yksi pieni vaaleanpunainen kukan nuppu! Voi kun vielä muistaisi mikä kasvi tuo on, laitoin viime kesänä niin paljon uusia että osasta on vähän hatarat muistikuvat (enkä pistänyt niitä mihinkään ylös vaikka tarkoitus olikin). Nuppu näyttäisi kyllä joltakin esikolta. No, pianhan se selviää kun kukka aukeaa, mikäli se luvattu takatalvi ei tapa puutarhan pientä pioneeria.

Kaupasta haetut narsissitkin ovat aika pian avaamassa nuppunsa, kukkapenkistä nousevat ovat vielä aika pieniä. Siltä se vähän vaikuttaisi että kevät tulee puutarhaan tänäkin vuonna, pieni askel kerrallaan :-)

4 kommenttia

 1. Teillä on jo noin pitkällä kevään tulo. Sinänsä niin harmi että takatalvi näyttäisi olevan tulonsa. Kasvit ovat jo noin alkaneet aukaisemaan silmujaan, niin miten niiden käy. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt että kuinka noille käy, mutta toisaalta jo ennenkuin talvi edes alkoi, joulukuussa kun oli leutoa, moni kasvi lähti kasvuun ja on silti nyt lähtenyt uudestaan. Eli eiköhän nuo pärjää, ovat tottuneita elämään ulkosalla :-)

   Kivaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 2. Onpa teillä lämmin piha! Mä oon yrittänyt sun vinkistä tiirailla meidän raparperejäkin (en toki tänään...) mut ei siellä mitään näy. Puiden ja pensaiden silmut on lähteneet kasvuun, mut maa on selkästi vielä ihan liian kylmä minkään nousuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan totta, koska tähän paistaa aurinko melkein koko päivän silloin kun se paistaa :-) Ja kun puut ja pensaat on kaikki vielä aika pieniä/nuoria, niin mikään ei varjostakaan.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!