Ihana maatilaretki ja pieni nimiongelma blogin kanssaKäväistiin eilen pienellä maaseutumatkalla. Pienellä siksi, että matka oli vain muutamia kilometrejä. Helsingissä on siis näinkin maaseutuisia maisemia tarjolla, tuolla Haltialan maatilalla. Lapset pääsi ihailemaan lampaita ja possuja, vanhemmat saivat nauttia peltonäkymistä. Paistettiin eväänä olleet nakit nuotiolla, ja jälkkäriksi haettiin kahvilasta ehkä maailman parhaat munkit. Nuotiopaikalle pitää olla omat puut mukana, ja meillä olikin komeasti kassillinen halkoja ja kirves, mutta joku oli ehtinyt ensin, ja päästiin valmiille hiilloksille. Kiitoksia vaan :-)

Lopuksi pieni ja ehkä tyhmäkin urputus. Havaitsin taannoin, että joku remonttifirma on ottanut nimekseen Talosta Koti. Kun aloitin blogin, tutkin huolellisesti että sen nimisiä firmoja ei ole, ja tuo olikin rekisteröity kaupparekisteriin vasta viime vuonna. Blogihan aloitti jo vuonna 2011. Nyt minulla on ristiriitainen tunne, en nimittäin haluaisi toimia yhden yksittäisen, itselleni tuntemattoman toiminimen mainostajana. Ja kuitenkin tuo nimi on ehdottomasti yleisin hakusana jolla blogiin päädytään. Jos asiakkaat googlaavat kenties tuota firmaa, ja luulevat meidän kodin olevan heidän työnjälkeään? Kuvissani on usein kuvaleimat talostakoti-nimellä. Luullaanko niitäkin tuon firman kuviksi? Voisiko firma olla niin röyhkeä, että käyttäisi kuviani omiin tarkoituksiinsa? Tämä ei siis ole syytös, en tiedä näin käyneen, mutta pohdiskelen vain. Harmittaa todella, vaikka tiedän että tämä on maailman murheista ehkä kaikkein pienin. Miten itse toimisitte tilanteessani? Vaikka vaihtaisin blogin nimen, säilyisi osoite kuitenkin samana. Ja tuon firman nettiosoite on luonnollisesti sama mutta pelkällä .fi päätteellä. Vai annanko olla vaan, ja toivon, että "mainostamani" yritys on kunnollinen ja tekee hyvää jälkeä, nimensä veroinen?

Huomenna päästään maistelemaan taas sitä hyvää raparperipiirakkaa, ja tälläkertaa kokeilin tehdä sille itse kaveriksi raparperijäätelöä. En malttaisi odottaa että pääsen maistamaan, jos se on hyvää niin pitää aloittaa oikein jäätelötehtailu! :-D

6 kommenttia

 1. No onpa jännä juttu tuo yritys jolla sama nimi. Mietin joskus aikanaan että tää sun blogin nimi ois just hyvä yrityksen nimi. Saattaa olla että he ovat huomanneet saman. Mutta, mitä tehdä niin.. Otat yritykseen yhteyttä ja alat virallisesti mainostaa heitä? Bisnestä bisnestä :D hehe. Vaikea sanoa, onhan se tietty harmillista että sun pitäisi vaihtaa nimeä, kun kuitenkin ensimmäisenä sillä nimellä kirjoittelit.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno, joskus sitä on puoliksi vitsillä heitetty että jahka tässä joskus ehtii taas töitä tekemään, niin siinä olis omalle yrityksellekin nimi jo valmiina. Siis jos jotain rakennusalan tai sisustusjuttuja mihin on kuitenkin vähänniinkuin koulutustakin. Mutta turhahan niistä on vaan puhua, se olisi pitänyt käydä rekisteröimässä itselleen se nimi ajoissa, jälkeenpäin on aina hyvä sanoa :-D No, nyt pitää vaan seurailla että kuinka paljon tuo asia minua itseäni häiritsee, ja jos liikaa, niin sitten siirtää kaikki kirjoittelu vaikka tuonne uuden raksan blogiin esim?

   Poista
 2. No onpahan vähän kimurantti nimiasia! Luulisi tuon firmankin googlanneen nimeä ennen rekisteröitymistä!

  On muuten tosi hyvää se raparperipiirakka - nappasin ohjeen ylös ja tein yhden pellillisen. Kaikki ovat kovasti kehuneet ja nyt pitäisikin leipoa taas uudelleen. Kiitos siis ihanasta ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on ollut meilläkin ahkerassa käytössä, mutta kiitokset kuuluisi varmasti sille joka on ohjeen aikoinaan laatinut :-) Ja nimiasiaan en oikein tiedä mitä tekisin. Ehkä tällä blogilla alkaa olla jo aika siirtyä sivuun, tai sitten en vaan välitä? Varmasti on muillakin tälläisiä päällekkäisyyksiä, tuskin tämä ihan ainutlaatuinen tilanne kuitenkaan on? Mut vaikea juttu tosiaan!

   Poista
 3. Ruttunuttu-blogillehan kävi noin, että joku polkaisi putiikin pystyyn sillä nimellä. :( Blogi joutui muuttamaan nimensä Mutturallaksi, vaikka olikin keksinyt nimensä ensin. Muistelen, että jommasta kummasta blogin versiosta löytyy pohdintojakin aiheesta. Ikävä juttu että noin kävi sinullekin. Minäkin löysin blogisi googlaamalla nimen ja huomasin, että on myös firma. Mutta ajattelin, että mahdollisesti ei ole mitään kytköksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistankin sen mutturallan jutun, olen lukenut sitä jo pitkään. Ehkä hänen tapauksessaan vielä eri tilanne, kun hänellä on niin selkeästi sitä ompelua se homma ja oletettavasti myös myy tuotteitaan? Ja oli kai silloin perustamassa itsekin toiminimeä tms. Minullahan tähän ei liity sen enempää mitään ammatinharjoitusta, mutta mistäs sitä elämästä koskaan tietää, vaikka olisi joskus myöhemmin sellaiseen ollut mahdollisuus. No, joka tapauksessa tämä on varmasti maailman ongelmista yksi pienimmistä, joten ehkä murehdin asiaa vasta sitten jos siihen tulee aihetta enemmänkin? Kiva kuitenkin kuulla, että esimerkiksi sinulle ei tullut ensimmäisenä mieleen että firmalla ja blogilla olisi jotakin yhteyttä :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!