Superkuu


Illalla piti vielä valvoa kun innostuin valokuvaamaan "superkuuta". Piti vähän harjoitella, minulla ei ole kuukuvaamisesta mitään kokemusta ennestään. Erilaisten kokeilujen jälkeen sain otettua ylläolevan otoksen johon olen aloittelijana tyytyväinen. Siinä oli käytössä asetukset 1/160s, f/11,0 ja iso200. Polttovälinä oli 135mm (kuvaa on rajattu reilusti).


Alemmassa kuvassa tuli esiin kauniit pilvet, mutta tässä kuun kuviointia ei näy lainkaan. Tässä oli käytössä 1,0s, f/20 ja iso 3200. Polttoväli 135mm.

Ottiko kukaan muu kuvia kuusta eilen?


8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuossa ylemmässä näkyy jännästi tuollainen "napa", mikähän se on? En tiennyt että kuu näyttää pinnaltaan noin paljon melonilta :-D

   Poista
 2. Otin, mutta en julkaisukelpoisia. Kuvasi ovat kyllä hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yllätyin vähän itsekin, että sain näillä taidoilla ja kalustollani noinkin hyvät kuvat. Varmaan joku ammattilainen voisi olla eri mieltä, mutta itse tykkään :-D

   Poista
 3. Mahtavat kuvat!!

  Mä otin muutamia kuvia (ei vielä blogissa) ja huomasin saman - pilvikuvissa ei pintakuviointeja saanut esiin mitenkään. Meillä meren rannan mökillä kuu antoi oranssia valoa. Oli ihan ihmeellinen, ihana tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin tänään sinunkin kuvat, ja ne oli upeita myös!

   Poista
 4. Hienoja kuvia molemmat! Minulta meni ohi koko kuufiilistely, kannattaisikohan joskus avata telkkari, sanomalehti tai jokin muu media?! :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!