Lastenkirjoja

Meillä on aika paljon kirjoja. Erityisesti lastenkirjoja. Osa on peräisin omasta lapsuudestani saakka, ja muutoin niitä on kertynyt omille lapsille vuosien saatossa. Havahduin taannoin siihen, että iso osa lastenhuoneen säilytystilasta menee kirjojen säilytykseen! En kuitenkaan raaski laittaa kirjoja poiskaan, monet on saatu lahjaksi, ja oikeasti lapsemme myös lukevat kirjojaan ahkerasti. Liekkö kirjojen ansiota vai ei, mutta minulla on teoria siitä, että isompien lastemme upea koulumenestys on ainakin osittain runsaan lukemisen ansiota. Siis toki myös niiden koulukirjojen lukemisen, mutta nimenomaan sen vapaaehtoisen lukemisen, jota on tehty jo pienestä asti. Ja jotta lapset on saatu kiinnostumaan lukemisesta, on toki pitänyt olla kiinnostavaa luettavaa tarjolla. Omien kirjojen lisäksi myös kirjastojen palveluja on käytetty ahkerasti, koska kaikkia kirjoja ei vain kannata ostaa omiksi.

Koska kirjoja on niin paljon, eikä niitä voi oikein piilottaakaan kaikkia, olenkin ottanut ne reippaasti osaksi lastenhuoneen sisustusta. Ovathan kirjat myös todella kauniita! Ehkäpä kirjaan tulee myös tartuttua herkemmin, kun se on ihan näkösällä, eikä piilossa ovien takana? Prismassa osui silmiin tuollainen keveä lehtiteline, nappasin sen mukaan juuri sillä ajatuksella, että siihen saa kivasti esiin vaikkapa parhaillaan kesken olevan iltasatukirjan. 

Nyt kolottaa lauantaikarkkihammasta sen verran, että pitää vissiin lähteä käymään vähän ajelulla. Maailman parhaat lauantaiherkut saa nimittäin Brumbergin myymälästä, minttutoffeepalat on ehkä parasta mitä tiedän. Olen tainut joskus jopa uhota, että jos minun pitäisi valita vain yksi elintarvike mitä saisin enää ikinä syödä, ottain nuo kyseiset suklaat. Nam!


Kivaa lauantaita!

6 kommenttia

 1. Meillä on myös paljon kirjoja ja lukeminen on hyvä harrastus. Jossain vaiheessa lapset tykkää lukea akua tms. sarjakuvia, mutta nyt lukevat kyllä paljon muutakin. Mulla on myös tietyt sarjat lastenkirjoissa, joita kerään. Noita upponalle-kirjoja meillä ei olekaan. Täytyypä lainata kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo akuankat on toki vielä kirjojen lisäksi, niitäkin meillä löytyy vähän ongelmaksi asti :-D Vaikea säilyttää niitä, pitäisi olla kansioissa mutta kun ei ole, ja niitä on tullut vuosien aikana paaaaljon! Uppikset oli mun ihan suosikkeja lapsena, noista kirjoista on suurin osa minun vanhoja.

   Poista
 2. Meillä on myös hirmu määrä lastenkirjoja 1- ja 3-vuotiaille, ja niitä luetaan todella paljon. Olen tyhjentänyt kotoa ylimääräistä roinaa kirppikselle, ja kun kävin läpi kirjoja niin ei niistä kyllä raaskinut montaakaan laittaa vielä kiertoon....;)
  Kirjahyllyä ei lastenhuoneessa ole, mutta isoimmat harvemmin luettavat kirjat on ängetty lasten lipastokaappiin ja suosituimmat laitoin koreihin lipaston alle josta saa käydä itse valitsemassa luettavat.
  Uskon että lukemisella on todella suuri ja vain hyvä vaikutus kehitykseen. Kirjat on pop :D

  Tosi kiva muuten toi lehtiteline!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole tuolla varsinaista kirjahyllyä, tai no tuo ikean lokerikko tavallaan mutta siinä on puolet muutakin tavaraa. Sitten kirjoja on tosiaan kaapeissa, laatikoissa, avohyllyillä, lipastojen päällä jne. Eli kaikkialla :-D Mutta niinkuin Jörkka joskus aikoinaan totesi, lukeminen kannattaa aina!
   Lehtiteline on tosiaan kiva, ja oli edullinen markettiostos :-)

   Poista
 3. Täällä yksi lastenkirjafriikki myös. Keräilen varsinkin klassikoita kirppareilta. Tästä täytyykin joskus postata... Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sunnuntai olikin oikein mukava! Kiva kuulla että lastenkirjat on muillakin lähellä sydäntä :-) Itse en ole varsinaisesti keräillyt mitään, mutta koska lasten syntymäpäiviä ja jouluja ym on ehtinyt olla aika liuta sen jälkeen kun esikoinen syntyi 18 vuotta (!) sitten ja toki sisarukset sittemmin, on noita kirjojakin vain pikkuhiljaa kertynyt... Ja ne on olleet usein toivelahjoja!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!