Lamppuhaaveita

Vaikkei uudesta talosta ole vielä edes kivijalkaa valettu, olen ehtinyt miettiä sisustusta paljonkin. Tokihan taloa suunnitellessa pitää tulevaa tyyliä hahmotellakin jo hyvissä ajoin, koska samalla määritellään monia kiinteitä ratkaisuja myös. Tulevasta talostamme on tulossa aika moderni, ainakin verrattuna tähän nykyiseen taloon. Luulen, että sisustus muuttuu samalla hieman siihen suuntaan, tosin mitään kaikki uusiksi-tyyppistä ratkaisua en koskaan haluaisi tehdä. Kodissa pitää mielestäni näkyä kerroksellisuus ja eletty elämä myös esineissä. Jotakin uusia hankintoja silti tulee eteen pakostikin, onhan tulevassa kodissa enemmän neliöitä ja huoneitakin kuin täällä.


Valaisimien ystävänä olenkin aloittanut mielikuvasisustamisen lampuista, ja listasin hieman omia haaveitani tähän muistiin. 


  1. Normann Copenhagen: Norm 69 (kuva) Tämä tulisi luultavasti korkeaan olohuoneeseen.
  2. Lundian Soihtu. (kuva
  3. Design House Stockholm: Cord (kuva
  4. Muuto: Plugged (kuvaRuokailutilaan pöydän päälle? 
  5. Yki Nummi: Modern Art (kuva) Tämä haluaa päästä valkoisen pianoni päälle, luulisin.


Yksi tärkeä valaisimien paikka tulee olemaan keittiön saarekkeen päällä, koska nämä lamput tulevat näkymään myös olohuoneeseen, ja niillä voi muuttaa koko tilan tyyliä aika paljonkin. Saarekkeesta on tulossa sen verran suuri, että sen päälle on ajateltu laitettavaksi kaksi lamppua riittävän valon saamiseksi, ja siksikin että parina lamput ovat tasapainoisemman näköiset. Minulla on työn alla tehdä nuo lamput itse keramiikasta, mutta jos projekti ei onnistu (sekin on aina mahdollista :-D), niin olen miettinyt muutamaa olemassa olevaa valaisinta varavaihtoehdoiksi. Muuton Myy, ja Artekin A110 miellyttävät molemmat silmää, mutta ovat keskenään tosi eri tyylisiä. Myyssä viehättää erityisesti tuo värikkyys, Artekissa taas tiukka muoto.


Jos kävisi niin ihmeellisesti että voittaisimme lotossa, haluaisin vielä tämän ihanan jättiläisen meille:


Kyseessä on Anglepoise Giant 1227. Näin tämän kaunokaisen ensimmäisen kerran asuntomessuilla ja rakastuin siihen oitis! Lamppu löytyi siellä Talo Luckin "saunamökistä", eli tuttavallisemmin anopinmajoitusyksiköstä. Oi ja voi että se on hieno ja sopisi meille niin hyvin! Harmi vaan että hintalappu on näille rakentajille kertakaikkiaan liian suuri. Mutta haaveita saa olla, ja pitääkin, eikös? :-)


2 kommenttia

  1. Kääk! Ihania! <3 Itse olen haaveillut ykkösestä, kolmosesta ja nelosesta. Muuton myy on tietty ollut myös listoilla. Kaikki on niin kauniita ja kyllä, nyt voi ihan hyvin jo miettiä valaisimia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Kiva kuulla että meillä on vähän sama maku :-) Huomasin noita listatessani, että monia noista yhdistää se, että niissä on joku pieni juju. Siis just noissa johdoissa tai mittasuhteissa, että ne vähän haastaa katsojaa. Lamppujen miettiminen on yllättävän kivaa ja aikaavievää :-D

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!