Tulevan talon sisustustyylistä


Kuva: www.ncc.fi

Kuva: ellit.fi


Lueskelin vasta tänään eilistä lehteä, ja päästyäni lempiosiooni asuntosivuille, koin ahaa-elämyksen. Siellä oli juttua loft-asunnoista (linkki hesarin juttuu, kliks), ja tajusin että tuotahan se onkin! En siis mitenkään ollut tietoisesti miettinyt että mitä tyyliä uuteen taloomme olen hakemassa, mutta aika selkästi loftin piirteitä sinne on tulossa. Valintoja on tehty sen mukaan mikä on tuntunut tällä hetkellä omimmalta, ja miellyttänyt silmää. Samoin talon arkkitehtuurissa on asioita joita olen jo pitkään "seuraavaan taloon" halunnut. Olen kyllä monille selittänyt, että uuden talon tyyli tulee olemaan aika erilainen kuin tämän nykyisen, mutta en ole osannut sitä kuvailla muutoin kuin että se tulee olemaan modernimpi. Ja nyt sain sille oikean nimen :-)

Toki uudesta omakotitalosta puuttuu monia vanhojen tehdasrakennusten rouheita elementtejä, mutta silti samaa ideaa tuntuu meiltäkin löytyvän. Korkeita tiloja, isoja ikkunapintoja, mustia metallikaiteita portaikossa. Toki ehkä pehmennettynä puutaloversiona, ja hieman värikkäämmällä sisustuksella kuin monissa puhdasoppisemmissa loftasunnoissa. Aluksi haaveilin myös betonilattioista jne, mutta ne eivät nyt valitettavasti teknisesti onnistuneet. Luulen että lopputuloksesta tuleekin meidän näköinen versio loftista, ei ihan niin karhea vaan sellainen hupsuttelevampi. Hassua, että tämä tuli minulle näin yllätyksenä, moni olisi varmasti osannut jo sanoa saman asian minulle jo aikoja sitten, mutta koska tässä elämäntilanteessa päänuppi tuntuu välillä käyvän vähän hitaalla, piti minun nähtävästi löytää tämä tieto lehdestä :-D

Ylläolevissa kuvissa ideakuvastoa, ja tässä allaolevassa kuvassa arkkitehdin tekemä, täällä jo aiemminkin esillä ollut havainnekuva uudesta talostamme. Huomaatteko yhtäläisyyksiä? 


7 kommenttia

 1. Ihania koteja kyllä noissa silmä lepää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on kyllä tosi paljon kauniita koteja! :-)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää. Loftit ovat kyllä aina niin upean näköisiä ja persoonallisia tyyliltään. Seuraan mielenkiinnolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, toivottavasti lopputulos on oikeastikin ihana :-) Ja tervetuloa seurailemaan! Minulla on vielä hieman hakusessa että mitkä asiat laitan tänne ja mitkä (puhtaasti raksajuttujen lisäksi) tuonne raksablogiin. Mutta jotain kanavaa myöten näitä raksan vaiheita pääsee varmasti seuraamaan!

   Poista
 3. Se on kiva kun löytää mieltymyksilleen sanallisen selityksen, loft on minustakin oikein hyvä ja mielenkiintoinen tyyli.Tässä flunssaisena miekin olen katellut harvinaisen paljon sisustuskuvia ja löysin myös omalle tyylilleni nimen: boheemi. Siinä on se hyvä puoli, ettei ole mitään sääntöjä vaan kaikki sopii yhteen. :D Tulkaahan joskus glögille ja kauhistukaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä. Minä täällä yritän bongailla teidän rakennusjuttuja... meillä ehkä sama edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! Vau, raksaa siis suunnitteilla? Mulla on suurin osa raksajutuista tuolla toisessa blogissa, osoitteessa seuraavatalo.blogspot.fi. Tänne blogiin alkaa tulla varmaan enemmän sieltä sitten kun ollaan muutettu. Tai en tiedä vielä, en ole vielä päättänyt että kumpi blogi saa sitten jatkaa :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!