Olen julkaissut tämän reseptin ennenkin, mutta koska se nousee joka joulu luetuimpien tekstien joukkoon, ajattelin laittaa vähän tuoreemmankin postauksen. Piimäkakku on niin hyvää, ja älyttömän helppo tehdä että ansaitsee kyllä toisenkin kierroksen! Työläin vaihe leivonnassa on ottaa kaikki ainekset esille, eikä niitäkään ole kovin montaa. Aineet vain sekoitetaan, vatkaintakaan ei tarvitse siis häiritä (hyvä minulle, koska meillä se on rikki). Kakku on ihan joulupiparin makuinen, ja taikinakin maistuu piparitaikinalle. Saatoin maistaa vähän. :-D Vaikka taikina onkin hyvää, kannattaa kypsyys silti tarkistaa. Muutaman kerran minulla tämä on ollut raakaa keskeltä jos paistoaika on ollut tuon 45min tai vähän alle. Mielummin siis vähän liian kauan kuin liian vähän.
Ainekset:
100g voita tai margariinia
500g fariinisokeria
3dl piimää
2tl soodaa
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl neilikkaa
8dl vehnäjauhoja
1. Sulata voi, sekoita fariinisokeri ja piimä keskenään. Lisää hieman jäähtynyt rasva.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos nesteeseen.
3. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
4. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 45-60min, kokeile esim. syömäpuikolla kypsyys (jos tikkuun tarttuu taikinaa, on vielä raaka).
Sitten vaan viereen kuppi kuumaa, ja nauttimaan!
Kuulostaa ihan mulle sopivalta ohjeelta; nopea ja helppo! :D Täytyykin laittaa muistiin ja kokeilla vaikka joulun välipäivinä. :) Oikein ihanaa joulua teidän perheelle! :)
VastaaPoistaJoo sitä tuo tosiaan on, nopeasti sekoittaa vaan aineet, ja sitten uuniin :-)
PoistaKiitos samoin, rauhallista joulua teillekin <3
Ah. Mun äiti teki maailman parasta piimäkakkua! Voi että tuli äiti mieleen <3
VastaaPoista<3 Hyvää joulua teille <3
Poista