Risteily ilman keinuntaa


Haluttiin miehen kanssa tehdä pieni irtiotto arjesta. Meinattiin että lähdetään risteilylle, vaikka Tukholmaan. Vähän tylsää, mutta budjettiin paljon paremmin sopivaa kuin moni muu vaihtoehto. Lopulta tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että mitäs sitä suotta lähteä "merta edemmäs", hoituuhan nuo samat kuviot tälläkin puolella aavan meren (ja ilman sitä keinumista)! Tavoitteena reissulle oli siis lähinnä syödä keskeytyksettä ja jopa keskustella kumppanin kanssa siinä ohessa, muutoinkin kuin ilmeillä ja viittomilla lasten päiden yli. Ja kierrellä vähän kaupoilla, sekä hengailla vaan. Joten hep! Hotellihuone Helsingin keskustasta Sokos hotel Vaakunasta, ja illastamaan :-) Samasta rakennuksesta löytyi myös tavaratalo sekä ruokakauppa, ja parikin ravintelia, niin illan aikana päästiin hyvin laivatunnelmaan, kun sai kulkea ilman päällysvaatteita paikasta toiseen. Aamulla ihanan, korkealla laivan keulassa (hih) syödyn hotelliaamiaisen jälkeen lähdettiin "Tukholmaan" ja löydettiin monta kivaa paikkaa joissa ei oltu kumpikaan koskaan käyty. Toki siellä oli niitä tuttujakin paikkoja, mutta koska me oltiin turisteja kamerat kaulalla, niistä sai jotenkin ihan eritavalla irti kuin normaalisti. Useimmiten ei tule katseltua rakennuksia ja paikkoja sillä turistin katseella, mutta nyt kun ei ollutkaan mitään valmista ohjelmaa, vaan kierreltiin ihan päähänpistojen mukaan, tuntui Helsinki oikein hauskalta uudeltakin paikalta!

Samalla kun oli aikaa, eikä matkaseura ollut narisevaa tahi rattaissa istuvaa sorttia, pyörähdettiin monessakin ihanassa kaupassa pitkästä aikaa haaveilemassa. Taito Shop, Artek, Bockin talo, Ombrellino, jne. Nähtiin sellainenkin ihme kuin ovimies Stockalla joka toivotti sekä tervetulleeksi että poislähtiessä mukavat päivänjatkot. Ai että tuli hyvä mieli! Juotiin välillä lämmittävät kahvit vanhassa purjelaivassa, käveltiin käsikkäin Espalla, lounastettiin rauhassa...Vietettiin sitä kuuluisaa laatuaikaa. Ihana huomata että oma mies on edelleen ihan parasta seuraa mitä toivoa voi. Oli kertakaikkiaan oikein mukava reissu Tukholmaan, ja nyt sitten taas uusin voimin "sorvin ääreen" ;-)

2 kommenttia

 1. Nuorempana asuin ihan Kampin metroaseman kulmilla. Silloin tuli kierrettyä ja kuljettua keskustan lähettyvillä, ja voi ihanuus mitä kaikkia putiikkeja ja puoteja siellä olikaan! Nyt sitä hankkii kaiken kauppakeskuksista ja tavarataloista ja netin kautta.

  Monesti on ajatellut tekevänsä juuri tuollaisen turistireissun kotikaupunkiin, vaan vielä se on jäänyt ajatuksen tasolle. Ehkä vielä joskus...

  Oi tuota ovimiestä kostyymissaan! Oliko osa stokkan merkkivuoden ohjelmaa?

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli tosi kiva tehdä tuollainen lähimatka, voisi ottaa vaikka ihan perinteeksikin :-)

  Stockkalla ne tosiaan juhlii 150v juhlia. Siellä oli ne hissitytötkin hissien ovilla, mahtavaa!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!